FC Midtjylland er videre før mødet med Derry City i Europa League

Torsdag aften drager Jess Thorup og resten af FC Midtjylland-mandskabet til Irland for at møde Derry City FC. De vandt 6-1 hjemme på MCH Arena i Herning, og derfor er der ikke skyggen af spænding forud for returkampen, men kampen kan blive ganske seværdig alligevel.

FC Midtjylland har hentet flere spillere ind til truppen, og både Zsolt Korcsmar og Bozhidar Kraev er med i den 18-mand store trup.

Debutanter kom i gang i Herning

Der var klar klasseforskel, da FC Midtjylland og Derry City mødtes i det første opgør af Europa League kvalifikationen. Marc Dal Hende scorede sit første FCM-mål allerede efter fire minutters spil, og Kristian Riis udbyggede til 2-0 efter et kvarter, og herefter var opgøret reelt lukket.

Simon Kroon kom sammen med Dal Hende og Janus Drachmann til klubben i januar, men der skulle gå et halvt år til før den blonde svensker kom på tavlen i ulvedragten, men det gjorde han så til gengæld to gange.

Endnu vigtigere så fik den 20-årige bulgarer Bozhidar Kraev hurtigt gang i sin FCM-karriere. Landsholdsangriberen scorede til 6-1, og lukkede dermed et festligt opgør på MCH Arena i Herning.

Ingen spænding i returen

Efter 6-1 i den første kamp er der naturligvis ingen spænding i returkampen. For at gøre det endnu bedre, så afvikles kampen ikke på Derry’s normale hjemmebane Brandywell Stadium i Nordirland, men i stedet på den anden side af grænsen.

Grundet renovation bruger Derry City i 2017 Maginn Park i Buncrana, som dog kun ligger 23 kilometer fra den normale hjemmebane i Derry. Det er værd at bemærke, at Derry som det eneste nordirske hold til dagligt spiller med i den irske række, hvor niveauet må formodes at være en smule højere.

FC Midtjylland har naturligvis allerede tankerne videre i Europa League turneringen, og træner Jess Thorup udtaler i den forbindelse: ”Vi har spillet den første halvleg af de to opgør. Vi har et rigtig godt udgangspunkt, og vi skal over at gøre det færdigt. Vi fører med fem mål, men det er en vigtig kamp for os, som vi vil bruge til at forberede os på en lang sæson, hvor vi forhåbentligt har en svær modstander allerede i næste uge mod Ferencvaros fra Ungarn.”

Se Derry City – FC Midtjylland på live stream

Selvom kampen for længst er afgjort, så skal du naturligvis se den alligevel. Ingen danske TV-stationer viser kampen, men det er muligt at finde et live stream til kampen.

Vi skal nok bringe dig opdateringer, hvis nogle beslutter sig for at erhverve sig TV-rettighederne til kampen!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.