Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 5 jul, 2017

Optakt til Bangor City – Lyngby i Europa League

Lyngby fortsætter torsdag aften deres eventyr i Europa League, og de skal denne gang en tur til Wales for at forsvare deres føring fra hjemmekampen. Selvom de vandt 1-0 og deres modstander er deltidsprofessionelle, så skal Lyngby ikke undervurdere Bangor City.

Når kampen skydes i gang 19.30 fra Bangor University Stadium, så skal du naturligvis sidde klar foran skærmen, så du kan live streame kampen. Uanset om du sidder foran din computer eller ligger på sofaen med mobilen, så har du altid muligheden for at se Bangor City – Lyngby på live stream.

Lyngby mangler et forsvar

Lyngby har altid været kendt for flydende angrebsspil, hvor defensiven har været i anden række. Sådan har det dog ikke været under David Nielsens ledelse, hvor der virkelig har været styr på forsvaret.

I sidste sæsons 36 Superliga-kampe tillod Lyngby-defensiven kun 35 mål, og det var kun FCK, der indkasserede færre mål. Til gengæld må de til kampen mod Bangor City undvære begge spillere i det foretrukne midterforsvar, anfører Mathias Tauber og Thomas Sørensen.

Hallgrimur Jonasson vil formentlig overtage den ene plads, mens det må stå mellem Oliver Lund og Casper Højer Nielsen at udfylde den anden. Derudover har Lyngby netop solgt Jesper Hansen til FC Midtjylland for et flot beløb, hvorefter de dog hentede Mikkel Andersen samme sted på en fri transfer.

Selvom de har defensive udfordringer forud for kampen mod Bangor City, så bør det ikke være videre problematisk for Lyngby, som qua deres status som fuldtidsprofessionel klub skal gå videre mod waliserne.

Fuldt skur på Bangor University Stadium

Selvom Lyngby ikke er vant til fornemme forhold hjemme på Lyngby Stadion, så bliver det alligevel noget af en oplevelse at spille på Bangor University Stadium, hvor Europa League kampen skal afvikles.

Stadion huser normalt op til 3.000 tilskuere, men grundet UEFAs regler om siddepladser, så vil der være omkring 1.000 mennesker på plads til kampen mod Lyngby. Lyngby har fået reserveret omkring 50 biletter, som alle er blevet solgt, så vi kan forvente en relativ fin ramme om kampen.

Tirsdag aften kunne Bangor City melde, at samtlige billetter til kampen er blevet solgt, og der forventes en festlig kamp. Det er tre år siden, at waliserne sidst har spillet Europa League. Dengang tabte de 2 x 0-4 til islandske Stjarnan, så det må betegnes som en katastrofe, hvis Lyngby ryger ud.

Europa League kan blive en bet

Selvom det er et eventyr for Lyngby Boldklub at spille europæisk fodbold, så kan de også få for meget at se til. Det er første gang siden 1999 at klubben deltager i Europa, og der er ikke meget erfaring på Lundtoftevej. Man har tidligere set, hvordan danske klubber satser hele butikken i Europa, hvorfor efter det får konsekvenser for præstationerne i Superligaen.

Omvendt har Lyngby Boldklub en meget presset økonomi, hvor hver en øre er velkommen. Ejerkredsen ledet af Hellerup Finans har i længere tid arbejdet på at sælge klubben, men de er endnu ikke kommet frem til en aftale, og Europa League er en glimrende mulighed for at skabe opmærksomhed for produktet.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.