Optakt og live stream til VPS – Brøndby IF

Klasseforskel i det første opgør

Brøndby skal torsdag aften spille returkamp i Europa League-kvalifikationen mod finske VPS. Den første kamp på Brøndby Stadion endte 2-0, og meget skal gå galt, hvis ikke Brøndby er at finde i den tredje runde af EL-kvalifikationen, hvor enten Hajduk Split eller Levski Sofia bliver modstanderen.

I det første opgør var Brøndby dominerende fra start til slut, og de burde have scoret mere end de to mål. Den finske topscorer Teemu Pukki gjorde det til 1-0 efter 17 minutters spil, og nyindkøbte Kasper Fisker udbyggede til 2-0 på en flot scoring efter 29 minutter.

Kampen var reelt afgjort, og finnerne lignede aldrig nogle, der for alvor ville true Frederik Rønnow i Brøndby-målet. Brøndby havde 12 hjørnespark, mens VPS ikke havde et overhovedet, og det beskriver klasseforskellen meget godt.

VPS ligger i øjeblikket på andenpladsen i den finske Veikkausliiga, hvor de er seks point efter førerholdet HJK efter 17 kampe. Finland er placeret som nummer 37 på UEFAs koefficientliste, hvor Danmark er på 16. pladsen, og der skal være niveauforskel på de to ligaer.

Flot Superliga-start i søndags

Mens Brøndby gjorde, hvad de skulle i kampen mod VPS, så var de langt mere overbevisende i Superliga-premieren imod FC Midtjylland. Det lignede på forhånd en lige kamp, men Brøndby var klasser bedre, og 4-0 sejren var ikke et mål for meget.

Endnu en gang åbnede Teemu Pukki ballet, da han satte foden på Johan Larssons indlæg efter 20 minutters spil. Jan Kliment brugte mest tid på bænken i sidste sæson, men han fik chancen i stedet for Kamil Wilczek, og han headede flot bolden ind efter 36 minutter.

Ydmygelsen fortsatte efter pausen, hvor lejesvenden Besar Halimi scorede et flot mål. Tyskeren, som er lejet i Mainz, afdriblede et par mand, og efter noget passivt forsvarsspil kunne han lobbe bolden flot over Jesper Hansen i FCM-målet.

Kevin Mensah lukkede festen til 4-0 med kort tid igen, og hermed har Brøndby fået en perfekt sæsonstart. Nu skal de bare gøre arbejdet færdigt i Finland, hvilket ikke må blive et problem

TV og live stream til VPS – Brøndby

Hvis du ikke er blandt de 100 Brøndby-fans, som tager turen til Vaasa, så kan du selvfølgelig se kampen hjemme i stuen.

Discovery Networks har købt rettighederne til kampen, og de viser den på 6’eren med kampstart kl 18.00.

Du kan også se kampen på live stream, hvis ikke du har et TV til rådighed. Det kræver dog adgang til Dplay, som er Discoverys streamingtjeneste.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.