Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 25 jul, 2017

Optakt til Arka Gdynia – FC Midtjylland!

Læs vores optakt til Europa League-kvalifikationskampen Arka Gdynia – FC Midtjylland, og find ud af, hvordan du ser kampen på live stream!

FC Midtjylland er startet flot i Europa League

Torsdag aften skal FC Midtjylland på besøg hos Arka Gdynia i det nordlige Polen for at spille det første af to opgør i den tredje runde af Europa League-kvalifikationen. Midtjyderne har været relativt heldige med lodtrækningen, da det ikke ligefrem er et polsk tophold, de skal møde.

Selvom deres start på Superliga-sæsonen har været en anelse svingende, så er de startet perfekt i Europa League. I første runde mødte de nordirske Derry City, og de blev slået uden problemer. Den første kamp i Herning endte 6-1, og kampen i Irland blev vundet 4-1.

Runden efter skulle de op imod en noget sværere modstander i ungarnske Ferencvaros, som for mange år siden var en europæisk storklub. De kom hurtigt i problemer i Budapest, hvor de kom bagud 0-2 inden de dummede sig ved at begå straffespark og få et rødt kort.

Det vendte kampen fuldstændigt, og FC Midtjylland endte med en flot sejr på 4-2. Efterfølgende tog de også returkampen på MCH Arena med 3-1, og de har dermed vundet fire ud af fire mulige i Europa League.

Arka Gdynia var tæt på nedrykning fra Ekstraklasa

Selvom FC Midtjylland er nået til tredje runde, så er det ikke ligefrem en skræmmende modstander, de skal møde. Arka Gdynia er et bundhold i Ekstraklasa, og de deltager i Europa League fordi de vandt pokalturneringen i sidste sæson.

I sidste års liga endte de på 13. pladsen i en liga med 16 hold, og de var endda meget tæt på at rykke ned. De var kun to point foran Gornik Leczna, som endte med at rykke ned fra rækken, så FC Midtjylland skal simpelthen være langt bedre.

Mens Arka Gdynia ikke har spillet nogle europæiske kampe siden 1980, så har FC Midtjylland spillet mange Europa League-kampe i de seneste par sæsoner. I 2015/2016 kvalificerede de sig endda til gruppespillet efter at have slået Southampton ud på vejen.

Odds på Arka Gdynia – FC Midtjylland

Bookmakerne har gjort FC Midtjylland til ret stor favorit i udekampen i Polen. Bet365 tilbyder i øjeblikket følgende odds på 1X2:

Arka Gdynia: 4.50

Uafgjort: 3.75

FC Midtjylland: 1.73

TV og live stream til Arka Gdynia – FC Midtjylland

På nuværende tidspunkt er der ingen danske TV-kanaler, der har købt rettighederne til kampen, men vi skal nok opdatere, når vi har et live stream til kampen.

Hvornår spilles Arka Gdynia – FC Midtjylland?

Arka Gdynia – FC Midtjylland spilles torsdag den 27. juli kl. 20.00

Hvor spilles Arka Gdynia – FC Midtjylland?

Arka Gdynia – FC Midtjylland spilles på Stadion GOSiR, Olimpijska 5, 81-538 Gdynia.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.