Kampen om Skandinavien: Optakt til Malmø – FCK

danmark sverige fodbold

I vores optakt til Europa League-kampen mellem Malmø og FC København gør vi dig klogere på skader, karantæner, forventede startopstillinger, højeste odds bonus og live streaming.

FCK er underdogs i Malmø

Der venter et brag af en kamp i Malmø, når Malmø FF tager imod FC København i Europa League-gruppespillet.

FCK kom fint fra start i Europa League med en 1-0-sejr imod FC Lugano hjemme i Parken, mens Malmø tabte udekampen imod Dynamo Kiev med samme cifre.

Det var nogenlunde forventelige resultater, og ikke noget, der ændrede chancer vanvittigt meget i forhold til videre avancement.

Alligevel lægger det lidt pres på Malmø FF før kampen imod FCK. Hvis Malmø ikke vinder kampen, så ser det pludselig meget svært ud, da man formoder, at de dansk-svenske naboer kommer til at kæmpe om andenpladsen i gruppen, mens Dynamo Kiev er favoritter til at gå videre.

Hjemmebanefordelen er som bekendt stor i europæisk fodbold, også selvom afstanden mellem København og Malmø er minimal.

Der ventes omkring 20.000 Malmø-fans på stadion, som er gode til at bakke deres hold op, hvilket deres resultater på hjemmebane også bevidner.

FCK har omkring 1.500 medrejsende fans til kampen.

De to mandskaber er nogenlunde på samme niveau, men grundet hjemmebanefordelen og FCKs mange skader, så må man sige, at Malmø er favoritter.

FCK blev ramt af flere skader i lørdags

Som om situationen med skader og et meget tæt kampprogram ikke var slem nok i forvejen, så blev det lige en smule værre i lørdagens kamp imod Silkeborg, hvor Viktor Fischer blev skadet under opvarmningen, mens Jens Stage måtte lade sig udskifte i første halvleg.

FCK har meldt ud, at de ikke er alvorligt skadet, men de melder samtidigt ikke, hvornår spillerne bliver klar, så det er svært at sige om de kommer på banen i Malmø.

Dame N’Doye kunne godt starte inde i denne kamp efter, at han fik minutter imod Hillerød i pokalturneringen, mens Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Robert Mudrazija er ude med længerevarende skader.

FCK vil være tilfredse med uafgjort

Som situationen er nu, så er et uafgjort resultat tilfredsstillende for FCK. Med det resultat vil de bibeholde afstanden ned til Malmø på tre point, og dermed have overstået kampens – på papiret – næstsværeste kamp.

Generelt er FCK og Ståle Solbakken meget kalkuleret med, hvordan de skal avancere fra europæiske gruppespil.

Der skal hentes sejre på hjemmebane, mens et uafgjort resultat oftest er nok på udebane.

Som det ser ud nu, så bliver det nok afgjort i gruppens sidste kamp, hvor FC København tager imod Malmø hjemme i Parken.

Stærkt Malmø-hold

Det er et rigtigt stærkt Malmø-hold, som FCK skal op imod. De har tabt topkampen imod Djurgården og udekampen imod Dynamo Kiev, men derudover, så har de næsten gjort rent bord i de seneste par måneder.

Malmøs nok bedste spiller hedder Anders Christiansen, som har en fortid i Lyngby og FC Nordsjælland.

Han er en af fire danskere på holdet, da også Jonas Knudsen, Lasse Nielsen og Søren Rieks på kontrakt i den skånske storklub.

Derudover har de en stor profil i 37-årige Markus Rosenberg, som bare bliver ved med at levere på et højt niveau.

Malmø FF – FCK: Skader og karantæner

Malmø FF må umiddelbart kun undvære Franz Brorsson, som ikke er en særligt vigtig spiller.

FC København må med sikkerhed undvære Jonas Wind, Robert Mudrazija og Nicolai Boilesen. Der er tvivl om Viktor Fischer og Jens Stage, som ikke kunne gennemføre lørdagens kamp imod Silkeborg.

Malmø FF – FCK: Forventede startopstillinger

Vi forventer følgende startopstillinger til Malmø – FCK:

Malmø FF

Johan Dahlin

Felix Beijmo – Lasse Nielsen – Rasmus Bengtsson – Behrang Safari

Arnór Traustason – Oscar Lewicki – Fouad Bachirou – Søren Rieks

Anders Christiansen

Markus Rosenberg

FCK

Kalle Johnsson

Guillermo Varela – Victor Nelsson – Andreas Bjelland – Pierre Bengtsson

Carlo Holse – Carlos Zeca – Rasmus Falk – Nicolaj Thomsen

Dame N’Doye – Michael Santos

Malmø FF – FCK: Odds på kampen

Du kan få disse odds på Malmø FF – FCK hos bet365:

  • Malmø FF: 2.05
  • Uafgjort: 3.25
  • FCK: 3.75

Odds er fra 30/09 – 11.55 (odds kan ændre sig).

Malmø FF – FCK: Live Streaming og TV

Du kan både se Europa League-kampen Malmø FF – FCK i TV og med online live streaming.

Ønsker du at se Malmø FF – FCK i TV, så skal du slå ind på 6’eren. Vil du hellere live streame Malmø – FCK, så kan det gøres på Dplay.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.