Serie A Quiz: Gæt alle danske målscorere i Serie A

andreas cornelius parma

Det er blevet tid til at teste din viden om danske målscorere i Serie A igennem tiderne. Det skyldes, at Andreas Cornelius netop har scoret et flot hattrick i den bedste italienske række ligesom han gjorde tilbage i oktober.

Serie A Quiz: Alle danske målscorere i Serie A

Foruden Cornelius, så skal vi hele 55 år tilbage for at finde den seneste dansker, der har lavet et hattrick i den bedste italienske række.

Den seneste dansker, der prøvede dette, var Harald Nielsen, der var en stor stjerne i Bologna.

Siden har vi haft en del danske profiler i Serie A igennem, men hvor mange målscorere kan du gætte?

Du bliver oplyst om, hvor mange kampe og mål, den givne spiller har opnået i Serie A. Derudover bliver det nævnt, hvilke klubber, spilleren har scoret for.

En spiller kan altså sagtens have spillet en masse kampe i Serie A, men hvis han ikke har scoret for klubben, så bliver den ikke nævnt.

Spillere markeret med * er fortsat aktive, men ikke nødvendigvis i en Serie A-klub.

Mens du med garanti kan nævne nogle af de helt store stjerner, så er det tæt på umuligt at kunne huske samtlige 42 spillere.

Modsat rækker som Superligaen og Premier League, som blev restruktureret i 1992, så blev Serie A allerede oprettet i 1898.

Derfor har der selvfølgelig været et hav af danske spillere, men relativt få har formået at gøre sig gældende som faste målscorere.

Du har 10 minutter til at gætte de 42 danske Serie A-målscorere!

Data er i øvrigt fra Transfermarkt, og benyttet den 24. juni 2020.

Vi har i øjeblikket 12 spillere på kontrakt i Serie A-klubber. Den største profil er selvfølgelig Christian Eriksen, som egentlig gør det flot.

Han har dog fortsat sit første Serie A-mål til gode, men mon ikke, det er et spørgsmål om tid før han sender bolden i kassen.

Kigger man på nærmere på, hvilke spillere, der har opnået to hattricks i Serie A-historien, så er Andreas Cornelius kommet i flot selskab.

Han har nu lavet lige så mange hattricks som eksempelvis Andriy Shevchenko, Adriano, Kaká, Jürgen Klinsmann, Oliver Bierhoff og Alberto Gilardino, hvilket er ganske imponerende af danskeren.

Man må håbe, at han kan holde sig fri fra skader, for så kan det blive rigtigt stærkt.

Hvis du kan lide at teste din viden om fodbold, så har vi en lang række fodbold-quizzer til dig her.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.