Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 27 jan, 2019

VM i håndbold 2019: Optakt til VM-finalen Danmark – Norge!

danmark norge håndbold vm finale

Læs vores optakt til finalen i VM i håndbold mellem Danmark og Norge, hvor du finder odds, live streaming og meget mere.

Se håndbold-VM 2019 online: Live Stream Danmark – Norge

Du kan se VM-finalen mellem Danmark og Norge direkte med live streaming hos bet365.

Vil du streame Danmark – Norge? Gør det på Bet365!

Indbetal penge til at spille med for at se VM-finalen direkte!

For at streame hos Bet365 skal du have en finansieret spillekonto eller have bettet inden for de sidste 24 timer. Bemærk, at nogle dele af det, der udbydes, kan være blokeret af din IP-adresse. Regler og vilkår gælder – 18+.

Kamp: Danmark – Norge

Runde: VM-finalen

Arena: Jyske Bank Boxen

Tidspunkt: 27/01 – 17.30

Live Streaming: bet365

Danmark slog Norge komfortabelt sidst

Danmark og Norge har allerede mødt hinanden en enkelt gang under VM 2019. Det skete i mellemrunden, og selvom der var lagt op til en tæt kamp, så var Danmark overlegne.

Vi kom fremragende fra start med en masse scoringer fra Mikkel Hansen og en masse redninger fra Niklas Landin, som har været VMs klart bedste målmand.

Vi var oppe og føre med otte mål på et tidspunkt, men Norge lukkede hullet en smule imod slutningen af kampen, som endte 30-26. Det var i øvrigt Norges eneste nederlag ved denne VM-slutrunde.

Mikkel Hansen endte med at score 14 mål, og der var naturligvis ros fra PSG-kollegaen Sander Sagosen, som er Norges klart største spiller.

– Jeg må bare tage hatten af for det niveau, Mikkel leverer på i dag. Han er en verdensstjerne, og det viser han i dag.

– Han lavede en kæmpe præstation, sagde Sander Sagosen efter kampen.

Danmark var fremragende i semifinalen

Der var ligeledes lagt op til en helt lige kamp mellem Danmark og Frankrig i semifinalen. Modsat alle vores andre kampe under VM 2019, så spillede vi ikke på dansk grund.

Derimod blev kampen spillet i Hamborg, og Danmark nød derfor ikke den samme opbakning, som vi har været vant til.

Det kunne man dog slet ikke se på spillerne. Danmark var totalt overlegne lige fra starten af kampen, og det skulle vise sig at blive væsentligt nemmere end vi havde forventet på forhånd.

Kampen endte hele 38-30 til Danmark, hvilket er en fantastisk præstation imod et så stærkt hold som Frankrig.

Alle de sædvanlige stjerner leverede på deres høje niveau, og derudover var en spiller som Morten Olsen også en positiv overraskelse.

Han kan sagtens få masser af spilletid imod Norge i finalen sammen med Magnus Landin, Mikkel Hansen, Rasmus Lauge og Lasse Svan i bagkæden.

Danmark kan vinde sit første VM nogensinde

Danmark er en stor håndboldnation, og vi har vundet en del titler på både herre- og kvindesiden. Danmarks herrelandshold er forsvarende vindere af de Olympiske Lege, men vi har faktisk aldrig vundet et verdensmesterskab før.

Der er blevet afholdt hele 25 VM-slutrunder igennem tiden, og vi har været kvalificeret til 22 af dem, men aldrig løftet trofæet til sidst.

Vi har tre gange tidligere været i en VM-finale. Første gang var i 1967, hvor vi tabte finalen til Tjekkoslovakiet.

Siden skulle der gå 44 år før vi igen havde chancen. Denne gang var modstanderen Frankrig, som dengang havde et endnu bedre hold end i dag.

Vores seneste VM-finale var i 2013, hvor vi blev totalt rundbarberet af Spanien. En kamp, der allerede var afgjort i pausen, og det ville være skønt at få lavet om på.

Frankrig har vundet fire af de seneste fem VM-slutrunder i herrehåndbold, hvilket viser, hvor stor en præstation, Danmark leverede i semifinalen.

Norges kontraspil skal lukkes ned

Norges helt store styrke er deres kontrafase. Der blev snakket utroligt meget om den før vores første kamp, og det var et klart fokuspunkt for Nikolaj Jakobsen.

Derfor var spillerne forberedt på at afslutte angrebene ordentligt, og være lynhurtige til at løbe tilbage, da Norges fløjspillere løber på alt hver gang.

Vi formåede virkelig at holde Norge fra de store kontramuligheder, og det bliver nok også vores vigtigste opgave til VM-finalen.

Derudover vil Norge nok lave en slagplan for at holde Mikkel Hansen nede, da han ene mand sænkede dem med sine 14 kasser.

Om det bliver til en decideret mandsopdækning er svært at sige, men de kommer til at gå langt for at holde vores venstre back nede.

Danmark – Norge: Odds

Danmark er vurderet som klare favoritter hos bookmakerne. Du kan få følgende odds hos bet365 (fra 27/01 – 03.00):

1X2

  • Danmark: 1.40
  • Uafgjort: 9.00
  • Norge: 4.25

Vinder VM i håndbold 2019

  • Danmark: 1.25
  • Norge: 3.50

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.