EM i håndbold: Danmark åbner imod Ungarn

Læs vores optakt til EM-håndboldkampen mellem Danmark og Ungarn, find odds, og live stream kampen direkte på nettet.

Danmark åbner EM-slutrunden imod Ungarn

EM i herrehåndbold står for døren, og det danske landshold lægger ud med en kamp imod Ungarn. Vi er kommet i en relativt svær pulje, som også består af Spanien og Tjekkiet, og derfor er det meget vigtigt, at vi får en sejr i vores første kamp.

Vi må regnes som favoritter til at vinde kampen selvom, at vi tabte til Ungarn ved VM-slutrunden for et år siden.

Vi har ikke fået den helt optimale optakt til slutrunden, da flere af vores profiler har siddet ude med mindre skader, men der er dog lys forude.

Mikkel Hansen er meldt helt klar til EM-slutrunden, og han bliver ekstremt vigtig i forhold til at hente medaljer i Kroatien.

Det erklærede mål er at nå semifinalerne, og det bør helt klart være indenfor rækkevidde, men det kræver en åbningssejr imod Ungarn.

Danmark og Ungarn mødtes fire gange i 2017

De to mandskaber kender alt til hinanden. Som bekendt, mødte vi Ungarn ved VM-slutrunden i januar, og vi mødte dem faktisk yderligere tre gange.

Det første møde var en træningskamp umiddelbart før VM, og da vandt vi en smal 24-21 sejr.

I maj mødte vi Ungarn i to kampe i kvalifikationen til EM-slutrunden, og det var en meget tæt kamp i Ungarn, som endte 25-25.

Siden bankede vi dem 35-27 hjemme i Danmark, og der er ingen tvivl om, at vi har et klart stærkere mandskab end Ungarn.

En spiller skal sies fra truppen

Den danske landstræner Nikolaj Jacobsen har udtaget en trup på 17 spillere til EM-slutrunden, og umiddelbart før lørdagens kamp imod Ungarn, skal en enkelt spiller sies fra.

Da landstræneren blev spurgt om, hvem det kunne være, var han dog ikke meget for løfte sløret:

– Det havde du vel ikke i din vildeste fantasi ikke forestille dig, at jeg ville svare dig på nu.

– Hvis jeg skal bruge 16 spillere for at vinde, så gør jeg det. Hvis jeg har en fornemmelse af, at elleve er det, der skal til for at vinde, så bruger jeg elleve. Det vigtigste er, at vi vinder kampene, men der er mange muligheder, og det er positivt, siger Jakobsen til TV2.

TV2 Sports håndboldekspert Claus Møller Jacobsen har dog en ide om, hvem det er.

– Jeg tror, at det bliver Peter Balling. Jeg synes ikke rigtigt, at han slog til under Golden League. Han bød ind med for lidt. Niclas Kirkeløkke er mere en tovejsspiller, han har mere kvalitet i begge ender, siger Jacobsen til TV2.

Der har som bekendt været tvivl omkring profilerne Mikkel Hansen og Lasse Svan Hansen, som begge har lidt af skader op til EM. De er dog begge meldt helt klar til kamp, og det bliver vigtigt for landsholdet.

Hvordan live streamer man Danmark – Ungarn?

For at live streame håndboldslandskampen mellem Danmark og Ungarn skal du oprette en profil hos TV2 Play, hvor du får adgang til kampen.

Odds på Danmark – Ungarn

Hvis du alligevel har tænkt dig at se håndboldlandskampen, så kan du overveje at lave et lille spil på kampen. Du får i øjeblikket følgende odds hos bet365:

  • Danmark: 1.27
  • Uafgjort: 11.00
  • Ungarn: 5.50

Hvornår spilles Danmark – Ungarn?

Danmark – Ungarn spilles lørdag den 13. januar kl. 20.30.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.