Optakt til EM i håndbold 2018

EM håndbold

Fredag den 12. januar begynder EM i herrehåndbold, og du kan selvfølgelig se alle kampene på nettet via live stream.

Danmark indleder turneringen den 13. januar, hvor de skal i kamp imod Ungarn, og det ligner afgjort en dansk sejr. I denne optakt vil vi komme ind på de fire grupper, Danmarks muligheder for at vinde, samt odds og live stream.

Tilbud: Odds bonus 2018

Danmark er blandt favoritterne ved EM i Håndbold 2018

De danske håndboldherrer har været blandt verdens bedste håndbold i de sidste 10 år, og de er selvfølgelig også blandt favoritterne til at vinde EM i håndbold i år.

Efter tre bronzemedaljer ved slutrunder i 2002, 2004 og 2006 vandt vi vores første europamesterskab i 2008. Efter en skuffende slutrunde i 2010-udgaven, genvandt vi trofæet i 2012, mens vi endte på andenpladsen i 2014.

Danmark endte på en skuffende sjetteplads ved EM 2016, men til gengæld vandt vi OL i Rio for første gang, så det kan accepteres.

Frankrig, som vi har haft store problemer med at slå, er slutrundens største favorit. De forsvarende verdensmestre har stjerner på de fleste positioner, og de er det bedste bud en vinder af i EM i 2018.

Kroatien har også været blandt de allerstørste landshold i de sidste 15 år, men de har ikke længere troldmanden Ivano Balic på holdet. Kroaterne er dog på hjemmebane ved årets Europamesterskab, og de får enorm støtte fra deres tilskuere, hvorfor de også kan vinde EM.

Gruppe A

Værterne er som altid i Gruppe A, og Kroatien skal op imod Sverige, Serbien og Island. Kroaterne er favoritter til at gå videre, men det er bestemt ikke nogen nem lodtrækning.

Der venter et intenst lokalopgør imellem Kroatien og Serbien, som har et yderst betændt forhold til hinanden. De to naboer møder hinanden den 12. januar kl. 20.30 i Split, og det er helt klart en kamp, der skal ses.

Island har tidligere haft et meget stærkt landshold, men den nuværende generation er ikke lige så talentfuld, og de er nok det svageste hold i gruppen.

Svenskerne er ikke lige så succesfulde på herresiden i øjeblikket, og de kommer ligeledes til at få det svært imod det stærke kroatiske landshold, som må forventes at vinde gruppen.

Gruppe B

I Gruppe B finder vi de franske storfavoritter, som endda har fået en fremragende lodtrækning. Frankrig er i gruppe med Hviderusland, Norge og Østrig, og det ville være meget overraskende, hvis ikke verdensmestrene vandt gruppen.

Norge er blevet ret dygtige henover de senere år, og de er også et niveau eller to over Hviderusland og Østrig, som kommer til at få det meget svært ved EM.

De har en af verdens bedste stregspillere i Bjarte Mythol, som til dagligt spiller i Skjern, men de får meget svært ved vinde europamesterskabet.

Gruppe C

Den tredje gruppe er nok den svageste i denne udgave af EM. Den består af Tyskland, Makedonien, Montenegro og Slovenien.

Tyskerne har klart det stærkeste hold af de fire, men til gengæld kommer de andre tre hold til at hold til at få støtte fra deres fans. Da Kroatien er værter for turneringen, så vil medrejsende fans fra Makedonien, Montenegro og Slovenien ikke have en særlig lang tur, og man må forvente stor støtte til EM.

Tyskerne er forsvarende europamestre efter sejren i Polen i 2016, men de endte på en meget skuffende niendeplads ved VM i 2017, og derfor er det svært at sige præcist, hvor gode tyskerne er i øjeblikket.

Gruppe D

I Gruppe D finder vi det danske herrelandshold. Vi var kun i det andet seedningslag, og derfor får vi hård modstand i form af Spanien, mens vi bør have fine muligheder for at slå Tjekkiet og Ungarn.

Vi lægger ud med at møde Tjekkiet den 13. januar kl. 20.30, og du vil selvfølgelig kunne læse en optakt til kampen her på Mesterbold, når vi nærmer os slutrunden.

Danmark er nogenlunde jævnbyrdige med Spanien, som aldrig har vundet et europamesterskab. Til gengæld har de vundet VM i 2005 og 2013, hvilket vi desværre ikke kan prale med.

Spanierne endte på tredjepladsen ved EM i 2014, og på andenpladsen i 2016, og hvis den udvikling fortsætter, så løfter de trofæet den 28. januar, hvor finalen skal spilles i Zagreb.

Mikkel Hansen, som endnu engang er nomineret til verdens bedste venstre back, bliver vores helt store profil, og han skal ramme sit topniveau, hvis vi skal vinde EM.

Hvordan ser man EM i håndbold 2018 via live stream

For at se EM-slutrunden i håndbold 2018, skal du oprette en konto hos TV2 Play, hvor du får adgang til samtlige kampe.

Odds på EM i håndbold 2018

Nu, hvor du skal bruge januar måned på at se håndbold, så vil det også være spændende at have et lille spil på siden. Franskmændene er favoritter, hvis man spørger bookmakerne, og du kan i øjeblikket få 3.20 på et fransk EM-guld.

Danmark bliver ikke vurderet lige så stærke, og vi har ovenikøbet fået en sværere gruppe. Man får i skrivende stund 5.50 på, at Danmark vinder EM.

Bet365 tilbyder disse odds på vinderen af EM i håndbold (15.30, 13/12-2017):

 • Frankrig: 3.20
 • Kroatien: 3.25
 • Danmark: 5.50
 • Spanien: 8.00
 • Tyskland: 9.00
 • Norge: 11.00
 • Sverige: 21.00
 • Slovenien: 34.00
 • Ungarn: 36.00
 • Serbien: 81.00
 • Island: 126.00
 • Makedonien: 201.00
 • Hviderusland: 301.00
 • Tjekkiet: 401.00
 • Østrig: 501.00
 • Montenegro: 1001.00

Følg håndbold-EM på Mesterbold

På Mesterbold kommer vi til at følge EM-slutrunden i håndbold tæt. Du vil kunne finde optakter til kampene ligesom, at du også vil finde odds, spilforslag og live streaming mulighederne. Kom så Danmark!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.