Frankrig – Kroatien: Live streaming, odds og optakt

Læs vores optakt til VM-finalen Frankrig – Kroatien, find odds, og se kampen med live streaming.

Frankrig kan genvinde VM efter 20 år

Søndag aften afsluttes en måneds fodboldfest i Rusland med VM-finalen mellem Frankrig og Kroatien. Det har været en fantastisk VM, som har budt på masser af gode mål, og dramatiske afslutninger.

Mange af de store hold har skuffet, og spillemæssigt har der ikke været så mange interessante hold, men underholdningsværdien har bestemt ikke fejlet noget.

Frankrig og Kroatien har fortsat ikke tabt en kamp ved VM, og særligt Frankrig har været stabile. Kroatien var fremragende i gruppespillet, men har siden da skulle igennem to straffesparkskonkurrencer og en enkelt gang forlænget spilletid for at kvalificere sig til VM-finalen.

Frankrig vurderes selvfølgelig som favoritter. De har verdensstjerner på alle positioner, og de har endnu ikke været tæt på at tabe en kamp. Der er egentlig ikke ret meget, der peger på en kroatisk sejr, men derfor kan overraskelsen selvfølgelig sagtens komme.

Kroatien har allerede skrevet historie

Kroatien kan være pavestolte over deres indsats til VM, og det er uagtet om de vinder guld eller sølv. De deltog ved deres første VM som selvstændig nation i 1998, hvor de på imponerende vis fik bronzemedaljer, men siden da har de ikke formået at gå videre fra gruppespillet.

At de er med i en VM-finale med et indbyggertal på lidt over fire millioner er virkelig imponerende i sig selv, og deres samling af spillere er noget, som eksempelvis Danmark kigger på misundeligt på.

De vil blive hyldet som helte, selv hvis de skulle tabe finalen imod Frankrig, og det kommer til at stikke helt af, hvis de skulle gå hen og vinde kampen.

Tvivl om kroatisk profil

Desværre for Kroatien, så er der lidt tvivl omkring en af deres største profiler. Ivan Perisic, som udlignede til 1-1 i semifinalen, og som var centimeter fra at gøre det til 2-1 kort efter, fik en lårskade i slutfasen af kampen.

Han har været på hospitalet i optakten til finalen, og dermed ikke fået den ønskede forberedelse til VM-finalen. Hans bevægelse og brede udgangsposition kan blive savnet hos Kroatien, som formentlig vil erstatte ham med Andrej Kramaric eller måske Filip Bradaric, som ellers har dækket venstre back ved VM, hvis ikke Perisic bliver klar.

Generelt set, må Kroatien være ramt af træthed. De har spillet tre gange 120 minutters fodbold, og det koster selvfølgelig kræfter i forhold til Frankrig, som endnu ikke har været i forlænget spilletid.

Man kunne tydeligt se og mærke trætheden hos de kroatiske spillere i slutfasen af semifinalen imod England, men de kæmpede bravt.

Kylian Mbappé kan blive VMs bedste spiller

Det er altid interessant at se, hvem der bliver kåret som VMs bedste spiller. I øjeblikket ligner det et tæt løb mellem Frankrigs Kylian Mbappé og Kroatiens anfører Luka Modric, som begge har spillet en flot slutrunde.

Kylian Mbappé lever på de individuelle færdigheder, og hvis der er plads til det, så kan han sætte samtlige forsvarsspillere alene med sin fart og teknik.

Særligt imod Frankrig viste Mbappé, hvor farlig han kan være, og Kroatien skal passe på med at komme for langt frem på banen.

Omvendt har Modric været en meget stabil spiller for Kroatien, og det er vel kun i kampen imod Danmark, at han ikke var blandt banens bedste spillere.

Hvis Kroatien vinder finalen, så kommer han formentlig til at have en hovedrolle, men han kan såmænd også vinde prisen, selvom Kroatien skulle vinde kampen.

Frankrig – Kroatien: Startopstillinger

Vi forventer følgende startopstillinger til VM-finalen Frankrig – Kroatien. Vi går ud fra, at Perisic bliver klar, men som beskrevet, så er der tvivl.

Frankrig: Hugo Lloris – Benjamin Pavard, Raphael Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez – N’Golo Kanté, Paul Pogba – Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Blaise Matuidi – Olivier Giroud.

Kroatien: Danijel Subasic – Sime Vrsaljko, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Ivan Strinic – Ante Rebic, Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Luka Modric, Ivan Perisic – Mario Mandzukic.

Odds på Frankrig – Kroatien

Du kan selvfølgelig oddse på VM-finalen mellem Frankrig og Kroatien, og bet365 tilbyder følgende odds (fra 13/07 – 14.00):

  • Frankrig: 1.90
  • Uafgjort: 3.30
  • Kroatien: 5.00

Sådan live streamer du VM-finalen Frankrig – Kroatien

Du kan live streame VM-finalen Frankrig – Kroatien hos DR TV.

Hvornår spilles Frankrig – Kroatien?

Frankrig – Kroatien spilles søndag den 15. juli kl. 17.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.