Golden League: Optakt til Danmark – Egypten

Læs vores optakt til Golden League-kampen mellem Danmark og Egypten, find odds, og se kampen direkte på live stream.

Danmark møder Egypten i Golden League

Torsdag aften skal det danske håndboldlandshold møde Egypten ved Golden League-turneringen, som afholdes i Frankrig.

Golden League-turneringen er en speciel en af slagsen. Det danske, norske og franske håndboldforbund oprettede turneringen i 2012, og der er siden da blevet afholdt årlige kampe imellem Norge, Danmark, Frankrig og et fjerde inviteret land.

I år er Egypten blevet inviteret, og de danske håndboldherrer lægger ud med at møde de egyptiske underdogs torsdag aften.

Danmark skal have et stærkere hold end Egypten på de fleste positioner, men man må ikke undervurdere Afrikas bedste hold.

Egypten vandt i 2016 de afrikanske mesterskaber efter en 21-19 sejr over Tunesien, og de er da også favoritter til at vinde 2018-udgaven, som afholdes i Gabon senere i januar.

Opvarmning til EM-slutrunden

Samtidig med de afrikanske mesterskaber, bliver der også afholdt EM i herrehåndbold i Kroatien, og Golden League bruges som opvarmning til denne.

De danske håndbolddrenge er blandt de bedste hold ved slutrunden, og det er vel kun Frankrig, som er klart stærkere end os.

Vi er kommet i pulje med Tjekkiet, Ungarn og Spanien, og der er ingen tvivl om, at vi skal videre fra den gruppe.

Danmark lægger ud med at møde Ungarn den 13. januar, og afslutter det indledende gruppespil den 17. januar, hvor vi møder gruppens næststærkeste hold, Spanien.

Stjerner mangler kampform

Det er dog ikke alt sammen fryd og gammen for landstræner Nikolaj Jacobsen, som står foran sin første store slutrunde som dansk landstræner.

Flere af Danmarks største stjerner har problemer i forskellig grad. Vores klart største stjerne, Mikkel Hansen, er ikke inde i varmen i sin klub PSG, og han har ikke fået nok spilletid i denne sæson.

Det er dog ikke noget, som landstræneren tager så tungt:

– Jeg har da noteret mig, at det ikke er blevet til så meget spilletid, men Mikkel virker jo frisk og frejdig her i lejren, og det er det, der optager mig. Det andet bekymrer mig ikke. Jeg bruger ikke tid på det overhovedet, siger Nikolaj Jacobsen til EB.dk

Fløjspiller Lasse Svan Hansen blevet skadet to sekunder før tid i den sidste kamp i 2017 for sin klub, Flensburg-Handewitt. Han frygtede for sin deltagelse til EM-slutrunden, men det går bedre end forventet.

Det er dog planen, at han ikke skal på banen i Golden League for dermed, at stå skarpest muligt til EM-slutrunden. Der er dog ingen tvivl om, at det ikke er den optimale forberedelse.

Odds på Danmark – Egypten

Danmark er selvfølgelig store favoritter til at vinde kampen imod Egypten. Det er værd at bemærke, at kampens resultat ikke har stor betydning, og derfor skal du nok ikke smide hele opsparingen efter Danmark til 1.15. Du kan få disse odds hos bet365 (03/01 – 11.45):

  • Danmark: 1.15
  • Uafgjort: 13.00
  • Egypten: 6.00

Se Danmark – Egypten via live stream

Du kan se håndboldlandskampen mellem Danmark og Egypten på live stream. Opret en profil på TV2 Play, hvor du kan se kampen direkte via din mobil, tablet eller computer.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2480 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.