Golden League: Optakt til Danmark – Norge

Danmarks håndboldherrer møder lørdag eftermiddag Norge i Golden League, og du kan live streame kampen online!

Danmark er favoritter imod Norge

De danske håndboldherrer skal endnu en gang i aktion ved Golden League-tuneringen, som afholdes i Frankrig, og som udover Danmark og Norge, også består af Frankrig og Egypten.

Vi fik torsdag aften et fint resultat imod Egypten, men nu venter en langt sværere kamp imod Norge, som har været inde i en fin udvikling

Danmark spillede en fremragende kamp imod Egypten, og selvom vi kom lidt sløjt fra start, så endte det med en sejr på 37-21 imod de afrikanske mestre.

Det bliver nok ikke lige så voldsomt imod Norge, men vi er trods alt favoritter. Danmark har et af klodens stærkeste landshold, og det er vel kun Frankrig, der er stærkere end os på nuværende tidspunkt.

Danmark og Norge har mødt hinanden et utal af gange i håndboldhistorien, og vi har haft et pænt tag på vores nordiske naboer. Den seneste kamp var ligeledes i Golden League i oktober 2017, og her vandt vi en sikker sejr på 24-19.

Ved OL i 2016 blev det til 25-25 efter en intens kamp, og Norge har faktisk kun vundet to af de seneste 10 kampe imod Danmark.

Norge har en fin trup

Selvom Danmarks landshold er favoritter, så er Norge langt fra noget dårligt hold. De fik sølv ved verdensmesterskaberne i 2017, og det fortæller vist rigeligt. Vi blev selv slået ud af Ungarn i 1/8-finalen, og derfor har vi virkelig noget at bevise ved den kommende EM-slutrunde i Kroatien.

Faktisk spiller over halvdelen af den norske EM-trup hjemme i den danske håndboldliga, hvorfor de to holds spillere kender hinanden særdeles godt.

Den største profil på det norske hold er Sander Sagosen, som er skiftet fra Aalborg Håndbold til stjernebesatte PSG, hvor han er holdkammerat med Mikkel Hansen.

Derudover er rutinerede Bjarte Myrhol, som spiller i Skjern, en ekstremt dygtig spiller. Han har spillet over 200 landskampe for Norge, og scoret over 600 mål.

Mikkel Hansen bør få spilletid

De danske håndboldherrer var i torsdags i aktion imod Egypten, og det blev som bekendt en nem sejr. Mange af spillerne var på banen, men hverken Mikkel Hansen eller Rene Toft Hansen fik spilletid, hvilket også var planen.

De to stjerner skal have rigeligt energi til den kommende EM-slutrunde, men det ville også være en god ide at give de to spillere noget spilletid, så de kommer i kampform.

Mikkel Hansen har ikke haft den bedste sæson i PSG, og han har ikke længere en vigtig rolle på holdet, men vi forventer, som altid, meget af Danmarks bedste håndboldspiller.

Odds på Danmark – Norge

Bookmakerne vurderer også, at Danmark er det stærkeste hold, og derfor er oddset ikke videre fristende på det danske landshold. Du kan få følgende odds hos bet365 (05/01 – 14.10):

Live stream Danmark – Norge på nettet

Du kan live streame håndboldlandskampen mellem Danmark og Norge online. Du skal blot oprette en bruger hos TV2 Play, og kan du se håndbold direkte på nettet.

Hvornår spilles Danmark – Norge?

Danmark – Norge spilles lørdag den 6. januar kl. 16.45.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.