Optakt til VM-håndboldkampen Sverige – Danmark

Læs vores optakt VM-kvartfinalen mellem Sverige og Danmark, find odds, og se kampen på nettet via live stream.

Hvordan ser man Sverige – Danmark på live stream?

Du kan se kvartfinalen ved VM i kvindehåndbold mellem Sverige og Danmark online via live stream hos bet365.

Sverige har været stærke under VM

Tirsdag aften skal det danske kvindelandshold i håndbold i kamp imod de svenske kvinder, og det ligner på forhånd en svær kamp. Svenskerne var havnet i Gruppe B sammen med stærke nationer som Norge, Ungarn og Tjekkiet, men de endte alligevel med at vinde gruppen.

Sverige lagde ud med et nederlag imod Polen, men vandt efterfølgende deres resterende fire gruppekampe. De endte dermed på otte point sammen med Norge, men da Sverige formåede at besejre Norge, så vandt de på reglen om indbyrdes opgør.

Herefter skulle svenskerne så møde Slovenien i 1/8-finalen, men der var aldrig nogen spænding om resultatet. Efter en pauseføring på 18-12 vandt Sverige kampen med 33-21, og de kunne dermed spare lidt kræfter før den spændende kamp imod Danmark.

Johanna Westberg, der til dagligt spiller i Nykøbing HK, blev den helt store profil hos Sverige. Hun scorede flotte ni mål i løbet af kampen, og vi skal sørge for at holde et vågent øje med hende i tirsdagens landskamp.

Danmark var gode imod Tyskland

Danmark har dog også vist gode tegn ved VM-slutrunden. Vi endte på andenpladsen i Gruppe C med seks point efter fem kampe, og fik derfor en relativt svær lodtrækning i 1/8-finalen.

Vi skulle op imod de tyske værter, og der var lagt op til en spændende kamp. De danske kvinder viste dog stærkt spil fra kampens start, og vi var foran 11-7 ved pausen.

En lidt mere jævnbyrdig anden halvleg endte med 10-10, og dermed vandt Danmark kampen 21-17. Målmand Sandra Toft stod en fantastisk kamp, hvilket hendes redningsprocent på 52 fortæller noget om.

Vinderen skal nok møde Frankrig i semifinalen

Det ligner umiddelbart en tæt og spændende landskamp mellem Sverige og Danmark. Svenskerne har nok et minimalt bedre hold, og de har været solide at se på under slutrunden, men det bliver formentlig meget tæt.

Vinderen af kampen mellem Sverige og Danmark skal møde vinderen af kampen mellem Frankrig og Montenegro. Her er de franske kvinder selvsagt favoritter til at vinde kampen, så man skal nok se frem til endnu en hård landskamp imod franskmændene.

Danmark og Sverige har allerede mødt hinanden to gange i 2017. Det var to testkampe umiddelbart før VM-slutrunden, og Danmark lagde ud med at vinde 26-25. Svenskerne var dog langt stærkere i den anden kamp, som de vandt med 23-17. Kom så Danmark!

Hvornår spilles Sverige – Danmark?

Sverige – Danmark spilles tirsdag den 12. december kl. 17.30.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2517 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.