KYC – Kontoverificering

KYC står for Know your customer, og det er et begreb, som bookmakerne i Danmark arbejder med. Det indebærer, at udbyderne af spil skal være kunderne rent faktisk er dem, som de udgiver sig for at være.

Derfor skal du sørge for at verificere din konto, når du har oprettet dig. Det kan gøres på flere måder, og er heldigvis blevet noget nemmere efter, at NemID er blevet et krav i forbindelse med oprettelse af en konto hos en bookmaker i Danmark.

Hvorfor KYC?

Spillesiderne, der udbyder spil på nettet, arbejder med mange transaktioner på nettet, og det kræver en større kontrol.

Denne proces er både for spillernes egen skyld, men også for at modarbejde organisationer, som hvidvasker penge og lignende.

Det er vigtigt for bookmakerner at vide, hvor pengene, du indsætter på din konto, kommer fra. Bliver der indbetalt ekstremt store beløb over længere tid på en spillekonto, så kan det være mistænkeligt.

Disse er nogle af hovedårsagerne til, at bookmakerne med dansk licens arbejder med KYC.

  • Modarbejde organiseret kriminalitet
  • Stoppe terrorfinansiering
  • Gør det sværere at flytte penge over landegrænser
  • Bedre beskyttelse for spillerne

Sådan verificerer du din konto

Der en række muligheder for dig og bookmakerne, når de skal verificere kontoen. Det handler mest af alt om at sikre, at det rent faktisk er din konto, og den ikke bliver benyttet af andre eller til ulovlige formål.

I de fleste tilfælde er det ganske nemt, men der har dog været eksempler på, at processen kan blive en smule tung og langvarig.

Ved oprettelse af kontoen, skal du bekræfte din email, hvilket de fleste nok har prøvet før. Når du har foretaget økonomiske transaktioner, så skal du indsende de nødvendige dokumenter.

Bekræft din identitet

Når du skal bekræfte din identitet, så er du allerede ved oprettelsen af kontoen nået langt, da du har benyttet NemID, hvilket er lovkrav i Danmark.

Det kan dog være nødvendigt at indsende anden dokumentation i visse tilfælde.

Her kan du blive bedt om at sende en kopi af enten pas, ID-kort, kørekort eller et andet dokument, som bekræfter din adresse som f.eks. en forbrugsregning.

Kopier af den personlige idenfikation skal indeholde billedlegitimation, fulde navn og fødselsdato. Derudover skal dokumentet have en gyldig udløbdato.

Bekræft kilden til dine midler

Hvis der bliver indsat unaturligt mange midler på en konto, så kan det være nødvendigt for bookmakeren at verificere, hvor midlerne kommer fra.

Her kan du indsende dokumenter, såsom lønsedler, som kan bekræfte, at du tjent disse penge på lovlig vis.

Kravene til at bekræfte dette kan variere, og vil være mere individuelle end bekræftelsen af identitet, som altid er den samme.