Wanda Metropolitano: Se Atletico Madrids nye stadion

Fra Vicente Calderon til Wanda Metropolitano

Efter 51 år på det fantastiske Estadio Vicente Calderon, er det nu tid til en opgradering for Atletico Madrid. Det har fungeret som en fantastisk hjemmebane for klubben, men det var meget faldefærdigt, og det var nødvendigt for klubben at følge med de andre topklubber.

Hvor Vicente Calderon lå meget centralt i den sydlige del af Madrid centrum langs Manzanares-floden, så kommer det nye Wanda Metropolitano til at ligge nordøst for centrum, tæt på Barajas-lufthavnen, og det er blandt Europas største stadions.

Det store spørgsmål er om de passionerede Colchoneros formår at bibeholde den fantastiske stemning, der var kendetegnet for Vicente Calderon. Hidtil har fansene varmet op på vejen ude foran Vicente Calderon, men der er slet ikke samme liv omkring Wanda Metropolitano.

Fakta om Wanda Metropolitano

Selvom Wanda Metropolitano ligger i en meget rolig udkant af byen, så er der dog gode muligheder for at få en intens stemning. Det er bygget ovenpå det gamle atletikstadion Estadio de La Peineta, og de første planer blev offentliggjort i 2003.

Det kommer til at have over 67.000 overdækkede siddepladser, og en græsbane på 105 x 68 meter. De samlede omkostninger for byggeriet ligger på små 2 milliarder kroner, og Atletico Madrid har i 2017 færdiggjort købet af grunden, så de nu ejer 100 % af stadion.

Modsat det faldefærdige Vicente Calderon, så kommer Wanda Metropolitano til at have luksuriøse VIP-bokse hele vejen rundt om stadion, og de kommer til at øge deres matchday-indtægter betragteligt.

Atletico Madrid havde muligheden for at have en større kapacitet, men de har valgt at prioritere pladsen, som var yderst mangelfuld på det gamle stadion.

Byggeriet startede i 2011, og det bliver taget i brug første gang den lørdag 16. september, når Malaga besøger Atletico Madrid i La Liga.

Da finansieringen blev planlagt tilbage i slutningen af 00’erne var Atletico Madrid slet ikke den topklub, som de har været under Diego Simeone, og deres budget er tredoblet siden da. Derfor kan de afbetale stadionet langt hurtigere end først antaget, og stadion skal sikre, at de beholder deres plads blandt Europas allerbedste klubber.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2480 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.