EM-kval 2020: Optakt til Danmark – Georgien

danmark fodbold

I vores optakt til landskampen kan du læse mere om forventede startopstillinger, betting odds bonus, live streaming og meget mere!

Danmark skal være klasser bedre end Georgien

Danmark og Georgien mødes mandag aften i en vigtig kamp om tre point i EM-kvalifikationen. Det gælder selvfølgelig om at komme med til EM-slutrunden i 2020, hvor der skal spille fire kampe på Danmarks nationalstadion, Parken.

Hvis Danmark kommer med til EM, så er vi sikret at spille mindst to af vores kampe på hjemmebane, hvilket ville være en kæmpe oplevelse for alle danske fodboldfans og spillere.

Der skal være mange klasser til forskel på Danmarks landshold og så Georgien. Mens vi næsten ikke tabt nogle kampe under Åge Hareide, så er Georgien ikke et stærkt landshold.

De har ganske vist vundet en del kampe i 2018 i deres UEFA Nations League. Det betyder dog mindre, når man møder nationer som Kazakhstan, Andorra, Andorra og Letland.

Top 10: Flest landskampe for Danmark!

Georgien har ingen stjernespillere

Det er heller ikke skræmmende at tage et kig på den georgiske trup. De fleste spillere er på kontrakt i diverse østeuropæiske klubber, som ikke får meget opmærksomhed.

Ifølge diverse medier, så er Georgiens bedste spillere deres to midtstoppere Solomon Kvirkvelia og Davit Khochovala, som holder til i hhv. Lokomotiv Moskva og Shakhtar Donetsk, som også er ganske store adresser.

Kaptajnen er rutinerede Jaba Kankava, som med sine 78 landskampe og ni mål har været med i meget lang tid.

Han spiller til dagligt i Kazakhiske Tobol, og det fortæller vel meget om kvaliteten.

Der er to Superligaspillere med i Georgiens trup. Det drejer sig om Randers’ bedste spiller, Saba Lobjanidze, og så Lasha Shergelashvili fra Esbjerg.

Tre tidligere møder med Georgien

Danmark og Georgien har mødt hinanden tre gange tidligere. De to første kampe var i kvalifikationen til VM i Tyskland i 2006, som vi desværre ikke kom med til.

Først spillede vi 2-2 på udebane i en tricky kamp i Tbilisi, hvor de færreste hold har det nemt.

Efterfølgende vandt vi 6-1 på hjemmebane i Parken, hvilket fortæller historien om, hvor stor forskel, der er på Georgiens niveau på ude- og hjemmebane.

Vores seneste møde var en tør venskabskamp i 2013 i Aalborg, som vi vandt 2-1 efter at have været bagud.

Nu står der tre meget vigtige point på spil, og der er ingen undskyldninger for ikke at vinde.

Danmark – Georgien: Skader og karantæner

Danmark må undvære Andreas Bjelland, men derudover er der ikke de store problemer. Victor Nelsson er kommet med i stedet.

Georgiens skadessituation opdaterer vi tættere på kampstart.

Danmark – Georgien: Forventede startopstillinger

Danmark

Kasper Schmeichel

Henrik Dalsgaard – Simon Kjær – Mathias Zanka – Riza Durmisi

Lasse Schøne – Thomas Delaney

Yussuf Poulsen – Christian Eriksen – Martin Braithwaite

Nicolai Jørgensen

Georgien

Kommer…

Danmark – Georgien: Odds på landskampen

Du kan få følgende odds på Danmark – Georgien:

Kommer…

Danmark – Georgien: Live stream landskamp

Du kan live streame landskampen Danmark – Georgien hos Eurosport Player.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2498 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.