Danmarks bedste fodboldspiller: Christian Eriksen

Christian Eriksens opvækst

Christian Dannemann Eriksen er født den 14. februar 1992 i Middelfart på Fyn. Han startede allerede som 3-årig i Middelfart Boldklub, hvor han spillede på samme hold som FCK-spilleren Rasmus Falk. Det var tydeligt for enhver, at Christian Eriksen havde et usædvanligt stort talent, og han skiftede som 12-årig til OB, som på daværende tidspunkt havde et af Danmarks bedste ungdomshold.

Efter at have imponeret voldsomt ved flere stævner, så stod storklubberne i kø for at se Eriksen an. Han var til prøvetræning i Barcelona og Chelsea, men valgte efterfølgende at skifte til Ajax Amsterdam, og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Til Ajax som 16-årig

Christian Eriksen lagde ud med at spille på Ajax’ U19-hold, men han blev hurtigt rykket op. Allerede som 17-årig fik han debut for Ajax i Æresdivisionen, da han blev skiftet ind imod NAC Breda, og herfra gik det stærkt.

Han fik yderligere 20 kampe i den sæson, og han var mere eller mindre fast mand på Ajax-holdet herfra. Eriksen blev lynhurtigt en nøglespiller for den hollandske storklub, og valgte samtidigt at forlænge sin kontrakt indtil 2014.

Fra sommerpausen 2010 fik han nummer 8 i Ajax, og fik nogenlunde samme tid debut på det danske landshold. Han blev selvfølgelig sammenlignet med Michael Laudrup, hvis styrker kan sammenlignes med Eriksens, i kraft legendens fortid i Ajax.

Eriksen i Tottenham og Premier League

Efter fem meget succesfulde år i Amsterdam, valgte han i 2013 at skifte til Tottenham Hotspur. London-klubben havde solgt for Gareth Bale for et rekordbeløb, og Christian Eriksen var blandt spillerne, der skulle erstatte ham.

Det tog ham et par måneder at bide sig ordentlig fast på holdet, men siden da har han været en nøglespiller for Spurs. Eriksen spillede samtlige 38 Premier League-kampe i 2014/2015-sæsonen med 10 mål til følge, og han slog for alvor sit navn fast på den internationale fodboldscene.

Han er blandt de mest løbende og de mest kreative spillere i hele Premier League, og selvom han gentagende gange er rygtet til Barcelona, så vil det kræve over 100 millioner kroner før Daniel Levy vil overveje et salg.

Christian Eriksen på landsholdet

Senere i 2010 fik Christian Eriksen debut på det danske landshold. I en alder af 18 år var hans fast mand på Morten Olsens holdkort, men han spillede ikke på samme niveau, som i Ajax. Hans talent var dog så åbenlyst, at det manglende output ikke betød noget for hans position på holdet.

Christian Eriksen scorede sit første landsholdsmål den 10. august i en venskabskamp imod Skotland, og det var selvfølgelig direkte på frispark. Han er kendt for at være en træningsnarkoman, der altid selvtræner efter holdets træning, og derfor er han blandt Europas bedste frisparksskytter.

Efter Åge Hareides ansættelse som landstræner, har Christian Eriksen for alvor fået udløst sit potentiale for landsholdet. Han har scoret hele seks gange i otte kampe i VM-kvalifikationen, ligesom han også har et pænt antal oplæg.

Christian Eriksens bedste mål

Christian Eriksen har lavet en lang række flotte mål:.

Christian Eriksens kæreste

I privaten er Christian Eriksen sammen med kæresten Sabrina Kvist Jensen, og de har dannet par i over fem år. Se den flotte scoring her:

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.