Frankrig – Italien: Venskabskamp med knald på!

Næsten helt nyt italiensk landshold

Efter Italien ikke kvalificerede sig til VM, så måtte vi også sige farvel til nogle italienske legender. Barzagli, Buffon og De Rossi pensionerede alle sig selv, hvilket må siges at være et stort tab for fodbolden. Buffon er 40 år gammel, men står stadigvæk godt og rygterne går på at han fortsætter sin professionelle karriere i PSG, efter han stoppede i Juventus.

Derfor er der kommet nye kræfter til det italienske landshold. Den nye træner Roberto Mancini, som tidligere har været træner for Manchester City, åbnede op for et comeback til den kontroversielle Mario Balotelli. Mancini og Balotelli har også noget af en historie i fortiden.

Balotelli laver mål og overskrifter

Det står sikkert klart i hukommelsen på mange fodboldelskere, da Mancini rev i Balotellis trøje til en træning for Manchester City. Mancini har også kaldt Balotelli lidt af hvert, men han fastholder hans mening om hans evne til at score mål: Den er der – og han er god til det. I øvrigt går der også mange rygter at Balotelli skulle væk fra Nice, eftersom interessen for den kontroversielle angriber er steget.

Balotelli scorede i hans comeback-kamp mod Saudi Arabien. Det tog ham 24 minutter i den azurblå trøje at score en flot basse, og nu skal italien og Super-Mario tænke på at opbygge en god holdånd og ikke mindst komme tilbage på sporet i international fodbold, efter at legenderne har takket af.

Frankrig ser uhyggelig gode ud op til VM

Frankrig startede også deres opvarmning til VM med en sejr. Det skete mod Irland, hvor de vandt 2-0 på hjemmebane. Giroud og Nabil Fekir scorede 1 mål hver og generelt set så virkede Frankrig bare dominerende i samtlige facetter i kampen mod Irland.

Italien er dog et bedre mandskab, men favoritværdigheden gives til Frankrig. Især fordi de har klassespillere over hele linjen og kampen bliver afviklet på Allianz Riviera som ligger i Nice, hvor Balotelli sjovt nok også spiller til hverdag.

Didier Deschamps og hans mange beslutninger

Deschamps fik prøvet en masse spillere af, hvilket selvfølgelig også er meningen med disse landskampe, og Frankrig kunne stille med et 3. hold, hvor de stadigvæk ville se uhyggelige ud. Deschamps har endda så mange gode spillere, at han kan undlade Karim Benzema, som han stadigvæk har et horn i siden på, efter afpresningsskandalen.

Det sjove ved Karim Benzema er at han vundet og vundet på klubplan, siden han ikke er blevet udtaget til det franske landshold. Deschamps måtte også være irritereret på sig selv, eftersom Frankrig ikke vandt over Portugal ved finalen til VM 2016, så har Karim Benzema hævet den ene Champions League hjem efter den anden. Hele fire trofæer med de store øre er det blevet til, og han kan vel ikke andet end at grine af eklusionen fra det franske landshold.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.