Kom så Danmark! Sverige venter i semifinalen

Sådan live streamer man EM-håndboldkampen Danmark – Sverige

Du kan live streame EM-semifinalen mellem Danmark og Sverige direkte hos Unibet.

  1. Gå til Unibet
  2. Opret en konto
  3. Gå til live streaming, og find Danmark – Sverige

Der venter en tæt kamp mellem Danmark og Sverige

Der venter en fantastisk håndboldkamp mellem Danmark og Sverige, som mødes i semifinalen under EM i håndbold. Vi har generelt haft overtaget imod vores svenske naboer, og vi har da også et bedre hold end Sverige, men vi skal forvente en meget tæt kamp alligevel.

Danmark har vundet syv af de seneste 10 kampe imod Sverige, to er endt uafgjort, mens Sverige kun har vundet en enkelt gang.

Det seneste møde var under VM-slutrunden for et år siden, hvor vi stødte sammen med Sverige i gruppespillet. Det var, som altid, en tæt kamp, og vi endte heldigvis med at vinde med 27-25.

Vi spillede også imod Sverige ved den seneste EM-slutrunde i 2016, og en dramatisk mellemrundekamp endte med 28-28.

Niklas Landin rejser muligvis hjem

Forud for den meget vigtige semifinale imod Sverige, så er der tvivl omkring landsholdsmålmand Niklas Landin. Hans kone er højgravid hjemme i Danmark, og selvom hun først har termin den 6. februar, så kan det muligvis blive aktuelt for Landin at rejse hjem.

Der venter en meget vigtig landskamp, som Landin selvfølgelig også gerne selv vil spille, men der er bare ting i livet, der er vigtigere end noget andet.

Derfor er det heller ikke et problem for landstræner Nikolaj Jacobsen, som har udtaget en ekstra keeper i form af Kevin Møller.

Det er for at være på den sikre side, men også for at give Niklas den sikkerhed, at hvis der skulle ske et eller andet, skal han ikke have følelsen af, at han svigter noget som helst. Så gælder det om at komme hjem. Der findes ikke noget større end at sætte sit eget barn i verden. Det vil altid være vigtigere end håndbold, siger Jakobsen til TV2.

Vinderen skal møde Frankrig eller Spanien

Mens Danmark og Sverige mødes i den ene semifinale, så skal Frankrig og Spanien spille om den anden finaleplads. Skulle Danmark være så dygtige at gå videre og spille søndagens EM-finale, så skal vi formentlig forberede os på at møde det franske landshold.

Selvom Frankrig har været dominerende i herrehåndbold over de seneste fem år, så har vi alligevel fine chancer for at slå dem.

Vi mødte franskmændene to gange i 2017, og i begge tilfælde var det under Golden League-stævnet. Begge kampene var meget tætte, men heldigvis formåede vi at vinde 27-23 og 29-28, så der bør være god tro på tingene, men i første omgang gælder det semifinalen imod Norge.

Sverige spillede en dårlig kamp imod Norge

Danmark var allerede kvalificeret til semifinalerne inden vores sidste mellemrundekamp imod Makedonien. Det blev dog alligevel til en overbevisende sejr samtidigt med, at vi kunne spare kræfterne.

Samtidigt spillede Sverige og Norge en meget afgørende kamp i den anden gruppe, og der blev i hvert fald ikke sparet på nogle kræfter. Norge skulle vinde med fem mål for at have en chance for videre avancement, mens Sverige skulle vinde kampen for selv at afgøre det.

Norge endte med at vinde kampen 28-25, og Sverige var dermed afhængige af, at Frankrig skulle slå Kroatien, hvilket så også skete.

Svenskerne spillede dog ikke en imponerende kamp imod Norge, og de tabte fortjent. Mens Danmark har vundet alle EM-kampene pånær skuffelsen imod Tjekkiet, så har Sverige undervejs tabt imod Island, Frankrig og Norge.

Danmark regnes som favoritter

Der er ikke meget tvivl blandt håndboldeksperterne – Danmark er klare favoritter til at gå videre til EM-finalen. Og vi har været særdeles heldige med lodtrækingen, hvis man spørger TV2s håndboldeksperter, Peter Bruun Jørgensen og Daniel Svensson.

Det er den bedste modstander for Danmark i mine øjne. Det er der slet ingen tvivl om, siger Jørgensen.

Jeg har sagt fra start, at man skulle holde øje med Sverige. De har altså en ståldefensiv og to dygtige målmænd, og så løber de på alt. Jeg tror ikke det bliver så let, lød det fra Svensson.

Odds på Danmark – Sverige

At Danmark er favoritter bliver også bakket op af bookmakerne, som ikke giver en særligt god belønning for en dansk sejr. Du kan få følgende odds hos bet365:

Odds er fra 25/01 – 13.30

  • Danmark: 1.35
  • Uafgjort: 10.00
  • Sverige: 4.50

Hvornår spilles Danmark – Sverige?

EM-semifinalen mellem Danmark og Sverige spilles fredag den 26. januar kl. 20.30 i Zagreb.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.