Kvindelandsholdet i aktion: Danmark – Island

Læs vores optakt til Danmarks kvindelandsholds landskamp imod Island under Algarve Cup, find odds, og se kampen via online live streaming.

Danmark skal revanchere nederlag imod Island

Danmark og Island mødes onsdag aften i Algarve Cup, og det ligner en spændende landskamp. Kvindefodbolden er boomet i Danmark i løbet af de senere år, og det samme kan siges om vores venner fra Island.

På trods af en befolkning på under 350.000 mennesker, så ligger det islandske kvindelandshold nummer 20 på FIFAs verdensrangliste.

Danmark ligger i øjeblikket nummer 12, men den placering kan sagtens forbedres, hvis man tænker på den flotte EM-slutrunde fra i sommers, hvor vi gjorde det super flot.

Det hænger selvfølgelig også sammen med situationen mellem DBU og kvindelandsholdet, som blandt andet kostede en taberdom imod Sverige, da vi mødte dem i VM-kvalifikationen.

Danmark og Island mødtes også ved sidste års Algarve Cup, og her tabte vi hele 4-1. Derfor er der revanche på spil for Nadia Nadim og de andre danske stjerner.

Stærk dansk trup til Algarve Cup

Det er nemlig en meget stærk trup, som den nyvalgte landstræner Lars Søndergaard har udtaget til de tre landskampe under Algarve Cup.

Der er masser af gengangere fra de seneste års landskampe, men der er også et par nye ansigter i blandt dem.

Signe Bruun har kun spillet en enkelt landskamp, men der scorede hun til gengæld også, og hun er med endnu en gang.

Truppen tæller også to spillere, som kan få sin første landskamp for det danske kvindelandshold.

Det er Laura Frank og Karen Holmgaard, som begge spiller i Fortuna Hjørring.

Man skal dog holde øje med spillere som Nadia Nadim, Pernille Harder, Theresa Nielsen og Sanne Troelsgaard, hvis man vil se Danmarks bedste kvindelandsholdsspillere.

Efter landskampen imod Island, skal vi møde Holland på fredag og Japan på mandag. Onsdag den 7. marts skal vi enten spille finale eller bronzekamp.

Island har mange unge spillere med

Island har ikke gjort sig synderligt bemærket i kvindefodbold, men de står også i skyggen af herrelandsholdet.

De har nogle dygtige spillere som eksempelvis kaptajn Sara Björk Gunnarsdottir, som har spillet 112 landskampe, og er på kontrakt i Wolfsburg.

Island har dog også et væld af unge spillere, som ikke har den store erfaring.

Andrea Mist Palsdottir, Guony Arnadottir, Hlin Eiriksdottir, Anna Rakel Petursdottir og Selma Sol Magnusdottir har alle spillet en enkel landskamp, og de kan således fordoble deres landskampstotal imod Danmark.

Odds på Danmark – Island

Danmark er favoritter til kampen imod Island. Det skyldes, at vi kvinde for kvinde har et bedre landshold, og tilmed langt større erfaring. Du kan få følgende odds hos bet365:

Odds er fra 28/02 – 09.55

  • Danmark: 1.95
  • Uafgjort: 3.60
  • Island: 3.30

Danmark – Island: Online live streaming af landskampen

Du kan selvfølgelig livestreame landskampen mellem Danmark og Island direkte på nettet. Det kan du gøre hos DBU TV, hvor du i øvrigt også kan se U21-landskampene.

Hvornår spilles Danmark – Island?

Kvindelandskampen Danmark – Island spilles onsdag den 28. februar kl. 19.30.

Foto kredit: Ailura

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.