Landstræneren for kvindelandsholdet stopper øjeblikkeligt!

Torsdag eftermiddag har DBU meldt ud, at kvindelandstræner Nils Nielsen stopper med øjeblikkelig virkning. Det kommer kort efter, at kvindelandsholdet spillede en fantastisk slutrunde ved EM i Holland, som endte med sølvmedaljer.

Han får rosende ord med på vejen af Pernille Harder.

– På spillernes vegne vil jeg gerne takke Nils for hans arbejde og indsats gennem alle årene som landstræner. Vi spillere ønsker ham selvfølgelig alt det bedste i karrieren fremover, siger Pernille Harder til DBU.

Det bliver ikke uddybet, hvorfor Nils Nielsen og DBU har valgt at opsige samarbejdet.

U19-træner tager over midlertidigt

Nils Nielsen bliver erstattet af Søren Randa-Boldt, som siden 2008 har stået i spidsen for kvindernes U19-landshold. Han er oprindeligt uddannet elektriker, men stoppede i 2005 sin civilkarriere for at satse på fodbolden.

Derefter tog hans DBUs A-licens, og i 2011 blev han færdig med P-licensen, så det er ikke en novice, der skal stå i spidsen for Danmarks bedste kvindelige fodboldspillere. Der er dog kun tale om en midlertidig løsning indtil den rigtige mand er fundet.

Danmarks kvindelandshold på vej frem

Kvindefodbolden har i vores nabolande som Sverige, Norge og Tyskland nydt stor opmærksomhed igennem de senere år, men det har haltet hjemme i Danmark. EM-slutrunden blev dog en kæmpe succes, og over halvanden million mennesker så med, da de spillede EM-finalen imod Holland.

Det har hjulpet, at vi har haft store profiler som Nadia Nadim og Pernille Harder, der fungerer som idoler for de unge fodboldspillere. Vi har ikke fuldtidskvindefodbold i Danmark endnu, og derfor er spillerne anderledes jordnære end deres mandlige kolleger, og det tiltaler de danske fans.

Kvindelandsholdet starter VM-kvalifikationen den 19. september, og de er i gruppe med Sverige, Ungarn, Kroatien og Ukraine.

Allerede den 15. september møder de Holland i en venskabskamp på CASA Arena Horsens, og de får dermed mulighed for at tage revanche efter EM-finalenederlaget i juli.

Der er allerede meldt udsolgt til kampen, og du vil selvfølgelig kunne læse en optakt til kampen, når vi kommer tættere på.

YEEEES! Udsolgt til EM-revanchen mod Holland! ? #DANHOL ?? Tusind tak for støtten ?

A post shared by Kvindelandsholdet (@kvindelandsholdet) on

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.