Optakt til landskampen Danmark – Polen!

Læs vores optakt til VM-kvalifikationskampen Danmark – Polen, hvor vi kommer ind på odds og live stream til kampen!

Polen har sat sig på førstepladsen

Efter de første seks kampe i VM-kvalifikationsgruppe E, har Polen lagt sig klart i spidsen. De ligger alene i front med 16 point, og har dermed seks point ned til Montenegro og Danmark, som deler andenpladsen.

Selv hvis Danmark skulle slå Polen, så bør de stadig tage førstepladsen, og vi skal dermed håbe på at gå videre via andenpladsen. Otte af de ni bedste toere i gruppen mødes i to playoff-kampe i november måned, men vi er ikke blandt dem i skrivende stund.

Efter kampen i Parken, skal Polen møde Kasakhstan hjemme, Armenien ude og Montenegro hjemme, og det virker usandsynligt, at de skulle smide mere end tre point i disse kampe. Som Polen har spillet er det dog helt fortjent, at de vinder gruppen.

Klasseforskel i Warszawa

Den omvendte kamp i Polen blev spillet den 8. oktober sidste år, og vi tabte kampen 3-2. Robert Lewandowski lavede to mål inden pausen, og han færdiggjorde sit hattrick kort efter. Det begyndte da at ligne en afklapsning, men indskiftningen af Yussuf Poulsen i pausen ændrede på kampen.

Vi reducerede til 3-1 få minutter efter, og der var pludselig håb, da Yussuf Poulsen scorede til 3-2 med 20 minutter igen. Selvom der opstod nogle mindre chancer mod slutningen af kampen, så vandt Polen helt fortjent.

Vi stillede op i en 3-5-2 formation ved den lejlighed, og spillerne så ikke komfortable ud. Den danske backkæde stod alt for højt på banen, og vi blev straffet, da Robert Lewandowski og Jannik Vestergaard endte ud i en løbeduel, hvilket førte til straffesparket.

Hvordan bliver Danmarks startopstilling?

Der hersker ingen tvivl om, at Kasper Schmeichel får lov at vogte buret. Han er simpelthen bare den bedste målmand, vi har i Danmark i øjeblikket, så det bliver der ikke rokket ved.

Hvis vi forudsætter, at han stiller op i en 4-3-3, som det var tilfældet i den sidste landskamp imod Kasakhstan, så har Simon Kjær i hvert fald den ene stopperplads, og Andreas Christensen og Jannik Vestergaard må så kæmpe om tage den anden.

Vi mangler Peter Ankersen, der har siddet ude med en skade i lang tid, men Jens Stryger Larsen bør kunne gøre jobbet. I den modsatte side er det kun Riza Durmisi, der er aktuel.

På midtbanen kunne man forestille sig en gentagelse af sidste kamp, hvilket vil sige, at Christian Eriksen ligger foran William Kvist og Thomas Delaney. Lasse Schöne har gjort det glimrende i Ajax, men det plejer ikke at gå godt på landsholdet, og han starter formentlig på bænken.

Nicolai Jørgensen må sidde tungt på den enlig angriberplads, men der er tvivl om, hvem han får ved siden af sig. Yussuf Poulsen er blevet skadet, og han erstattes af Nicklas Bendtner, som formentlig starter på bænken.

De sidste startpositioner må stå imellem Pione Sisto, Kasper Dolberg, Andreas Cornelus og Viktor Fischer, og vi tror mest på Cornelius, som har fået en smule spilletid i Atalanta. Dolberg har længe set sløj ud i Ajax, og Viktor Fischer får nærmest ingen spilletid. Man kan i øvrigt undre sig over, hvad han laver i landsholdstruppen. Se hele den danske trup herunder:

Odds på Danmark – Polen

Danmark er blevet gjort til favoritter til kampen. Det må skyldes, at vi har en anelse mere motivation end polakkerne, som fint kan klare sig med et enkelt point, hvorimod vi er tvunget til at vinde.

Derudover har vi en relativt stor hjemmebanefordel. Parken har været udsolgt i over en måned, så der kommer til at være en god atmosfære fredag aften, og det må man ikke undervurdere.

Danmark giver i skrivende stund 2.38, uafgjort 3.40, mens Polen giver 2.90, og alle odds er hentet fra bet365.

Se Danmark – Polen på live stream!

Du kan selvfølgelig se landskampen på live stream. Du skal oprette dig hos Dplay, som er Discovery Networks’ streamingtjeneste.

Hvornår spilles Danmark – Polen?

Danmark – Polen spilles fredag den 1. september kl. 20.45 i Parken.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.