Portugal – Schweiz: Optakt og live stream

Læs vores optakt til VM-kvalifikationskampen Portugal – Schweiz, find odds, og se kampen direkte på live stream.

Portugal skal bruge en sejr for overhale Schweiz

Målet for Portugal står helt klart før den sidste kamp i VM-kvalifikationen. Schweiz skal besejres hjemme i Lissabon, hvis ikke Portugal skal spille to nervepirrende playoff-kampe i november.

Portugal tabte den første kamp i gruppespillet imod Schweiz, men de har efterfølgende vundet alle otte kampe, hvorfor de har 24 point. Portugal er normalt meget stærke på hjemmebane i VM-kvalifikationen, og de har kun tabt en enkelt hjemmekamp i dette årtusinde, og det var 2-3-kampen imod Danmark, som blev sikret på et vildt comeback.

Spiller for spiller er der stor forskel på Portugal og Schweiz, men de mest succesfulde landshold er sjældent dem med de største navne på alle positioner. Mange neutrale fans vil formentlig håbe på, at de forsvarende europamestre med Cristiano Ronaldo på holdet vil deltage i VM-slutrunden.

Schweiz har vundet alle ni kampe

Schweiz er sammen med Tyskland det eneste hold, der har gjort rent bord i den europæiske VM-kvalifikation. De har en stærk defensiv med Dortmund-keeperen Roman Bürki på mål, og to meget dygtige i backs i Stephan Lichtsteiner og Ricardo Rodriguez.

Foran forsvaret har de et godt anker i Arsenal-spilleren Granit Xhaka, som spiller bedre for det Schweiziske landshold end han gør i Premier League. Generelt er det et fysisk meget stærkt landshold, som Schweiz stiller med, og der er ikke ændret meget siden EM-slutrunden, hvor de blev sendt ud af Polen på straffespark.

Stort set hele truppen spiller til dagligt i udlandet, men Basel er som de eneste repræsenteret med to spillere. Det drejer sig om de to forsvarsspillere Michael Lang og Manuel Akanji, men de kommer formentlig ikke til at starte inde i aftenens kamp.

Cristiano Ronaldo er med denne gang

Portugal måtte undvære Cristiano Ronaldo i det første opgør imod Schweiz, og det koster naturligvis. Alene hans tilstedeværelse rykker meget hos holdkammeraterne, og de må være glade for at se ham klar til kampen.

Cristiano Ronaldo har været et monster i VM-kvalifikationen indtil videre. Han har scoret utroligt 15 mål i de otte kvalkampe, han har spillet, og selvom mange af målene er kommet i kampene imod Andorra og Færøerne, så er det stadig imponerende.

Han kommer til at starte oppe foran sammen med AC Milan-spilleren Andre Silva, der ligeledes har været varm. Den 21-årige angriber har scoret otte mål i ni kampe, og det schweiziske forsvar får rigeligt at se til.

Odds på Portugal – Schweiz

Portugal er selvfølgelig favoritter til at vinde aftenens kamp, men Schweiz bliver ikke nemme at besejre, og de får derudover også støtte fra 5.000 medrejsende fans i Lissabon. Du kan få følgende kampodds hos bet365:

  • Portugal: 1.65
  • Uafgjort: 4.00
  • Schweiz: 6.00

Sådan ser du Portugal – Schweiz på live stream

Du kan selvfølgelig se landskampen mellem Portugal og Schweiz direkte på live stream. Opret en bruger hos Dplay, hvor du vil have adgang til alle aftenens landskampe direkte på din mobil, tablet eller computer.

Hvornår spilles Portugal – Schweiz?

Portugal – Schweiz spilles tirsdag den 10. oktober kl. 20.45 på Estadio da Luz i Lissabon.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2478 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.