Se Danmarks trup til landskampen imod Polen

Ingen Bendtner

Det helt store samtaleemne i forbindelse med de to landskampe har været Nicklas Bendtner, som efterhånden er ved at komme i kampform i Rosenborg. Selvom niveauet ikke er skræmmende, så viser han jævnligt sine store kvaliteter, og man kan ikke undervurdere hans rutine.

Alligevel har landstræner Åge Hareide ikke set Bendtners vej til de to kampe, hvor der i stedet er blevet plads til Andreas Cornelius, Kasper Dolberg, Nicolai Jørgensen, Viktor Fischer og Yussuf Poulsen til de to angrebspositioner.

Vind eller forsvind for Danmark

Sådan som de første seks kvalifikationskampe er forløbet, så er der kun en mulighed for Danmark, og det er at vinde de to kampe. Vi er allerede seks point bag Polen på førstepladsen, og må nok fokusere på andenpladsen, som giver adgang til to playoff-kampe, såfremt man er blandt de otte bedste.

Polen var klart det bedste hold, da Danmark var på besøg i Warszawa i oktober måned sidste år, og de vandt fortjent 3-2. Robert Lewandowski scorede alle tre mål, og der skal holdes virkelig godt øje med Bayern München-angriberen.

Èn spiller fra FC København

FC Københavns manglende resultater i Superligaen giver sig også til udtryk i landsholdstruppen. I sidste sæson havde de op mod fem spillere i landsholdstruppen, men denne gang er der kun blevet plads til en enkel.

William Kvist har en vigtig rolle på den defensive midtbane, hvor vi ikke rigtigt har alternativer med hans spidskompetencer. Peter Ankersen er først lige kommet tilbage efter en grim ankelskade, og han må derfor vente lidt endnu på et comeback.

Andreas Cornelius og Mathias Zanka Jørgensen er solgt til henholdsvis Atalanta og Huddersfield.

Polen har en stærkere trup

Den polske trup blev udtaget i sidste uge, og den ser desværre skræmmende god ud. Der er stort set kun spillere fra Europas bedste rækker, og så har de selvfølgelig VM-kvalifikationstopscoreren Robert Lewandowski, som er umulig at holde styr på.

Vi har dog tidligere spillet op med bedre modstandere hjemme i Parken, og der er heldigvis udsolgt, så der kommer god støtte til de danske drenge.

Se hele truppen her:

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2480 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.