Se truppen til landskampene imod Montenegro og Rumænien

Det danske fodboldlandshold står overfor to meget vigtige landskampe imod Montenegro og Rumænien, og mandag eftermiddag udtog landstræner Åge Hareide 23 spillere, som skal forsøge at kvalificere Danmark til VM i Rusland.

Nicolai Jørgensen sidder ude med skade

Der er desværre ikke blevet plads til sidste sæsons Æresdivisionstopscorer Nicolai Jørgensen, som sidder ude med en skade. Den fik han i 4-2-sejren imod Heracles, hvor han måtte udgå allerede efter 22 minutters spil.

Jørgensen kom ellers på tavlen i hjemmekampen imod Polen, som blev vundet med 4-0, og han har gjort det fantastisk siden skiftet til Feyenoord sidste sommer. Vi har dog fine alternativer i angrebet, så det bliver ikke det største problem.

Yussuf Poulsen, som sad ude med skade i den seneste landsholdssamling, overtager Jørgensens plads i truppen. Poulsen har ikke fået særligt meget spilletid i RB Leipzig i denne sæson, og det er tvivlsomt om han starter inde i Montenegro.

Nicklas Bendtner er brandvarm

En af alternativerne er Nicklas Bendtner, som endelig har fået gang i målscoringen i Rosenborg. Han har ikke været en del af landsholdet siden Åge Hareide tog over, men han kom ind fra bænken imod Polen, og nu er det måske tid til en startplads for Bendtner.

Han har scoret fire mål i de seneste to Eliteserien-kampe, og han har igennem mange år vist sit niveau på det danske landshold, for hvem han har scoret 29 mål i 75 landskampe.

Bendtner seneste mål på landsholdet var i træningskampen imod USA, som blev spillet i Århus. Vi var bagud både 0-1 og 1-2, men takket være et hattrick fra Nicklas Bendtner, så vandt vi kampen 3-2. Han kandiderer kraftigt til en startplads i de to landskampe, der spilles den 5. og 8. oktober.

Fortsat ingen Peter Ankersen

Peter Ankersen har i længere tid været den faste højre back på landsholdet, men Åge Hareide har kigget andre veje siden FCK-spilleren blev langtidsskadet i slutningen af sidste sæson.

Ankersen er tilbage i fulde omdrejninger for FCK-holdet, men landstræneren har valgt at fortsætte med Jens Stryger Larsen og Henrik Dalsgaard som de to muligheder til højre backen. Det gik selvfølgelig også ganske fint imod Polen og Armenien.

Særligt i den sidstnævnte landskamp havde Dalsgaard en stor andel i vores comeback, da han sendte en præcist indlæg ind i hovedet på Thomas Delaney, som udlignede til 1-1.

Henrik Dalsgaard har været fast mand i Brentford siden skiftet fra Zulte-Waregem i sommers, og han fortsætter dermed kometkarrieren.

Se hele den danske trup her:

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.