Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 14 nov, 2019

Status over landsholdet: Sådan gør spillerne det

fodbold

Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson har udtaget de 23 danske spillere, som skal sikre os deltagelse til EM-slutrunden, som bliver spillet næste sommer.

Vi kigget nærmere på de 23 landsholdsspillere, og set, hvordan de har gjort det i denne sæson.

Målmænd

Kasper Schmeichel

Kasper Schmeichel har været en af de bedste keepere i Premier League i denne sæson. Han har stået samtlige 1.080 minutter for Leicester, som kun har indkasseret otte kasser, hvilket er færrest af alle hold.

Han viste ligeledes sin klasse i den seneste EM-kvalkamp imod Schweiz, så der er absolut ingen tvivl om, at Schmeichel fortsat skal vogte buret

Frederik Rønnow

Alligevel har vi selvfølgelig to andre keepere med i truppen. Den tidligere Brøndby-keeper har generelt ikke haft det nemt i Bundesligaen, men siden Kevin Trapp blev skadet har han fået fast spilletid.

Selvom han har indkasseret otte mål i fem kampe, så har han fået ros for sine præstationer.

Jesper Hansen

Jesper Hansen har været Superligaens klart bedste målmand i denne sæson. Selvom han har et bundsolidt stopperpar foran sig, så er han en stor del af grunden til, at FCM kun har indkasseret syv mål i 16 kampe.

Det er ikke sandsynligt, at Rønnoe eller Jesper Hansen kommer på banen, men det ville i givet fald ikke være videre problematisk omend Schmeichel er verdensklasse.

Forsvarsspillere

Peter Ankersen

Peter Ankersen har ikke for alvor bidt sig fast på højre backen i Genoa siden skiftet fra FC København, men han får dog en del spilletid alligevel.

Han er blevet afprøvet på flere andre positioner, men det er heller ikke nemt at komme ind på et hold, som er i krise, og som for kort tid siden skiftede træner.

Henrik Dalsgaard

Henrik Dalsgaard kommer med al sandsynlighed til at dække højre backen selvom han stadig spiller i The Championship.

Han er dog fortsat fast mand på Thomas Franks Brentford-mandskab, og han har vist, at han er til at stole på.

Bliver muligvis sparet imod Gibraltar, men spiller med garanti imod Irland.

Joachim Andersen

Danmarks dyreste fodboldspiller har været lidt inde og ude af holdet i Lyon, men ligner nu en fast mand.

Han har fået 90 minutter i de seneste fire kampe, og kom blandt andet på tavlen i Champions League-kampen imod Benfica.

Han banker efterhånden på til en startplads på det danske landshold, men det bliver formentlig først efter EM-slutrunden.

Andreas Christensen

Har været fast mand ved siden af Simon Kjær igennem EM-kvalifikationen, men har ikke spillet en Premier League-kamp for Chelsea siden den 28. august.

Han må været komme sig over sin skade, men det vides ikke om han er 100 % klar. Kæmper i øjeblikket for at bide sig fast i midterforsvaret under Frank Lampard, hvilket han dog bør have evnerne til.

Simon Kjær

Den danske kaptajn har ikke haft en ret god sæson. Efter skiftet fra Sevilla til Atalanta har han ikke fået et minut i de fire Champions League-kampe, men har dog været på banen i fem kampe i Serie A.

Han har efterhånden leveret stærkt for landsholdet igennem mange år, og selvom han ikke har fået vanvittigt meget spilletid, så bør det ikke være et problem for den 30-årige stopper.

Mathias ”Zanka” Jørgensen

Gik under radaren indtil han tog en opvarmnings t-shirt på, hvilket er syndt. Han er lynhurtigt blevet fast mand på holdet i Fenerbahce, hvor han endda har scoret to mål i 11 Süper Lig-kampe.

Han har tidligere fungeret glimrende ved siden af Simon Kjær på landsholdet, og det er slet ikke usandsynligt, at han kommer til at spille en af de to kampe.

Jonas Knudsen

Jonas Knudsen skiftede i sommers fra Ipswich til Malmø FF, som spiller med tre mand i backkæden. Derfor er han flere gange blevet benyttet som venstre stopper, selvom han egentlig er en reel venstre back.

Omend han flere gange har varmet bænket, så har han også fået rigeligt med spilletid. Kommer nok ikke i aktion imod Irland, men kunne bruges imod Gibraltar for at aflaste Jens Stryger Larsen

Jens Stryger Larsen

Stryger Larsen har haft en lidt svær sæson i Udinese, som ikke har været for godt kørende. Han har været fast mand på landsholdets venstre back i lang tid, men bliver primært benyttet på midtbanen i Italien.

Han missede fire kampe med en muskelskade, men fik 90 minutter i deres seneste kamp, så han er klar til at spille for Danmark

Daniel Wass

Også en spiller, der ikke får den opmærksomhed, han fortjener. Han får fast spilletid i Valencia, og har gjort det glimrende i både Champions League og La Liga.

Han bliver både benyttet på højre back og højre kanten, og kan generelt dække et hav af positioner, så han er en fatastisk trupspiller.

Midtbanespillere

Lasse Schöne

Efter 17 år i hollandsk fodbold skiftede den rutinerede tekniker til Genoa, hvor han er gået direkte ind på midtbanen.

Har aldrig rigtigt bidt sig fast på landsholdet, men han er en fantastisk fodboldspiller, som bør være god nok til startopstillingen.

Christian Nørgaard

Efter skiftet fra Brøndby og Superligaen har Christian Nørgaard bestemt ikke haft det nemt. Fik kun 323 minutter i Serie A i sidste sæson, men er nu fast mand i danskerlejren i Brentford, hvor han får ros for sine præstationer.

Har aldrig spillet en landskamp, så det er tvivlsomt om vi får ham på banen i de to kvalkampe.

Thomas Delaney

Skifter jævnligt mellem bænken og startopstillingen i Borussia Dortmund, men er selvfølgelig fast mand på det danske landshold, hvor han har præsteret på et højt niveau.

Han er bundstabil, og bør ikke være i fare for at miste sin plads på Åge Hareides hold.

Pierre-Emile Højbjerg

Er anfører på et kriseramt Southampton-hold, som i øjeblikket ligger til nedrykning fra Premier League.

Han spillede første 11 PL-kampe, men sad ude med sygdom i den seneste kamp. Bør få spilletid i mindst en af de to kampe, og har generelt hævet sit niveau i de seneste par år.

Christian Eriksen

Vores helt store stjerne. Han været en stor profil hos Tottenham i de seneste par år, men er blevet skubbet ind og ud af holdet, hvilket nok også hænger sammen med de døde kontraktforhandlinger.

Han har båret landsholdet på sine skuldre under Åge Hareide, og han er fortsat vores klart bedste spiller selvom han ikke er i topform.

Scorede for ni dage siden, da Tottenham vandt 4-0 over Røde Stjerne i Champions League.

Angribere

Robert Skov

Robert Skov har altid spillet på højre kanten i dansk fodbold, men spiller i øjeblikket venstre back i Hoffenheim.

Efter lidt startvanskeligheder i offensiven, så har han præsteret overraskende godt som wingback, og scorede for nyligt en perle af et frispark.

Er ikke en del af den stærkeste startopstilling, men kunne sagtens spille kampen imod Gibraltar.

Yussuf Poulsen

Har været en af de bedste præsterende danske spillere i denne sæson. Sammen med Timo Werner er han del af en farlig angrebsduo i RB Leipzig, som spiller flot for tiden.

Han er blevet sparet i en enkelt Bundesliga-kamp, men har ellers fået spilletid i de andre 16 kampe i denne sæson, så han bør ikke få to gange 90 minutter, men kommer med garanti til at starte inde imod Irland.

Han præsterer bedre og bedre for det danske landshold, og scorede det meget vigtige mål imod Schweiz.

Kasper Dolberg

Røg længere og længere væk fra startopstillingen i Ajax, hvorfor han i sommers valgte at skifte til Nice.

Her blandt han fast mand med det samme, men har dog kun scoret to mål i otte kampe i Ligue 1.

Har ikke vist vanvittigt meget på landsholdet, men man sidder med en fornemmelse af, at hans potentiale er enormt.

Martin Braithwaite

Har haft stor succes i Leganés, som han i sommers skiftede permanent til efter et succesfuldt lejeophold i sidste sæson.

Er blevet fast mand på landsholdet efter, at Pione Sisto nærmest forsvundet ud af billedet. Han har scoret tre mål i 13 La Liga-kampe for et Leganés-hold, som har store problemer i denne sæson.

Andreas Cornelius

Udover de 90 minutter imod Schweiz, så har han slet ikke spillet i EM-kvalifikationen. Han har dog fået en flot start på sæsonen i Parma, hvor han har scoret fem mål i otte Serie A-kampe.

Han er vanvittigt stærk på dødbolde, og et godt kort at have på bænken.

Christian Gytkjær

På trods af at have været med i landsholdstruppen i i otte af de seneste 10 landskampe, så hører man ikke meget om Christian Gytkjær, som spiller i Lech Poznan.

Her nyder han stor succes med sine otte mål i 13 kampe. Har vist målfarlighed på landsholdet tidligere, og er meget skarp på sine chancer.

Det er vel egentlig den stærkeste trup, som vi har til rådighed. Man kan argumentere for, at Joakim Mæhle snart burde få chancen på backen, men han skal nok få lov, når Kasper Hjulmand overtager.

Uanset hvad kampen imod Gibraltar ender, så skal vi undgå et nederlag imod Irland for at kvalificere os direkte til EM.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2434 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.