U21-landsholdet: Optakt til Polen – Danmark

Læs vores optakt til U21-landskampen mellem Polen og Danmark i EM-kvalifikationen, og se kampen via live stream.

Danmark er startet stærkt

Det danske U21-landshold har fået en fornem start på kvalifikationen til EM i Italien i 2019. Vi er havnet i gruppe med Polen, Finland, Georgien, Færøerne og Litauen, og vi må betegnes som det stærkeste landshold i puljen.

Efter de første fire kampe ligger Danmark på førstepladsen med 12 point og en fremragende målscore på 19-2. Vi har besejret de andre fire mandskaber i gruppen, men Polen er klart stærkere, og det er vores sværeste kamp i EM-kvalifikationen, vi nu skal spille.

Det er en meget stærk dansk trup, som landstræner Niels Frederiksen har udtaget. Indtil videre har vores profiler været Rasmus Nissen Kristensen, Robert Skov og Marcus Ingvartsen, men vi må desværre undvære førstnævnte.

FC Midtjylland-backen og AaB-spidsen Jannik Pohl har begge måtte melde fra til kampen imod Polen på grund af skader, og Niels Frederiksen har indkaldt den tidligere Brøndby-spiller Nikolai Laursen som erstatning.

Polakkerne spiller i Polen

Mens Danmark har en række profiler, der til dagligt spiller i udlandet, så spiller polakkerne overvejende i den polske Ekstraklasa.

De få spillere, der har fået en kontrakt i udlandske klubber, får dog ikke meget spilletid. Det drejer sig blandt andet om midtstopperen Pawel Bochniewicz, som endnu ikke har fået sin debut for Udinese i Serie A.

Deres mest kendte spiller er Bartosz Kaputska, som røg til Leicester for 80 millioner kroner i 2016, men han fik aldrig debut i Premier League. Han spiller nu i Freiburg, og han fik sin første startplads i weekendens kamp imod Schalke 04, som de dog tabte 0-1.

Kasper Dolberg får chancen for U21-landsholdet

Siden den sidste kamp har Niels Frederiksen fået muligheden for at styrke offensiven gevaldigt. Kasper Dolberg har ikke haft den bedste sæson i Ajax, hvorfor han ikke længere er aktuel for A-landsholdet, og derfor skal han nu i kamp for U21-landsholdet.

Dolberg har spillet en enkelt kamp for det danske U21-landshold, og det var tilbage i september 2016. Vi mødte Wales på udebane, og vandt kampen 4-0. Målene blev sat ind af Marcus Ingvartsen og netop Kasper Dolberg, mens Pione Sisto lavede to basser.

Se Polen – Danmark U21 via live stream

Du kan se U21-landskampen mellem Polen og Danmark direkte via live stream hos DBU TV.

Hvornår spilles Polen – Danmark U21?

Polen – Danmark U21 spilles tirsdag den 14. november kl. 18.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.