VM-kval: Læs optakt til Hviderusland – Sverige

Læs vores optakt til VM-kvalifikationskampen Hviderusland – Sverige, se odds, og find ud af, hvordan du ser kampen på live stream.

Sverige dummede sig i Bulgarien

Der var lagt op til en meget spændende afslutning på Gruppe A i den europæiske VM-kvalifikation før de sidste fire runder. I torsdags spillede Sverige imod Bulgarien, mens Frankrig tog imod Holland i gruppens anden kamp.

Sverige og Frankrig lå på en delt førsteplads med 13 point, men svenskerne dummede sig imod Bulgarien, og de må nok se langt efter gruppens førsteplads. De tabte 3-2 i Bulgarien, og de skal forberede sig på, at spille playoff-kampe til november.

De kom hurtigt bagud 1-0, men fik kort efter et straffespark, som Emil Forsberg brændte. Mikael Lustig udlignede til 1-1 lige efter, men der faldt endnu to mål i en hektisk første halvleg, som endte 2-2.

Svenskerne fik ikke scoret efter pausen, men det gjorde hjemmeholdet, som dermed vandt kampen 3-2, og det efterlader Sverige i en svær situation. Der resterer tre kampe af kvalifikationsgruppen, og Sverige har tre point op til Frankrig, mens de har et og tre point ned til henholdsvis Bulgarien og Holland.

Hviderusland er ikke skræmmende

Det er dog ikke nogen skræmmende modstander, som Sverige skal op imod søndag aften. Hviderusland ligger efter syv kampe på femtepladsen med kun fem point, og der skal være klasseforskel, når de får besøg af Sverige.

Størstedelen af den hviderussiske trup spiller til dagligt i den nationale liga, mens de har en håndfuld i europæiske ligaer. Blandt profilerne kan man nævne venstrekanten Mikhail Gordejchuk og midtstopper Denis Polyakov, som begge spiller i BATE Borisov.

Det omvendte opgør i Sverige blev tabt med 0-4, og generelt har de været dårlige på udebane. Det har været marginalt bedre på hjemmebane, hvor de har slået Bulgarien med 2-1, og spillet uafgjort med Luxembourg og Frankrig.

Klasseforskel i Stockholm

Det var en ensidig forestilling i Sverige, da Hviderusland kom på besøg. RB Leipzig-profilen Emil Forsberg scorede det eneste mål før pausen, men det gik stærkt i anden halvleg. Forsberg scorede sit andet mål til 2-0 efter 49 minutter.

Marcus Berg scorede det afgørende mål til 3-0, og det var blot kosmetik, da Isaac Thelin lukkede kampen til 4-0. Det var Sveriges største sejr i VM-kvalifikationen siden de slog Malta med 6-0 i 2005.

Generelt har Sverige det ikke godt på udebane, og deres sejr i Luxembourg på 1-0 var ikke særligt imponerende.

Preparing for the important game tomorrow???#EF10

A post shared by Emil Forsberg (@eforsberg10) on

Odds på Hviderusland – Sverige

Du kan selvfølgelig sætte nogle penge på kampen, hvis du føler dig heldig. Du får i skrivende stund følgende odds hos Unibet:

  • Hviderusland: 5.50
  • Uafgjort: 3.70
  • Sverige: 1.67

Se Hviderusland – Sverige på live stream

Du kan selvfølgelig se Hviderusland – Sverige på live stream, og du skal oprette en bruger hos Dplay.

Hvornår spilles Hviderusland – Sverige?

Hviderusland – Sverige spilles søndag den 3. september kl. 18.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.