Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 11 feb, 2020

Superligaen: Optakt og live stream til Esbjerg – FCK

dansk fodbold

I vores optakt til Superliga-kampen mellem Esbjerg og FCK kan du læse mere om skader, karantæner, forventede startopstillinger og live streaming.

Både Esbjerg og FCK er under pres

Esbjerg og FCK tager hul på forårssæsonen i Superligaen fredag aften, og det er på mange måder en interessant kamp.

Esbjerg vandt bronze i den seneste sæson, og selvom det nærmest er de samme spillere i truppen, så kommer de til at kæmpe hårdt for at overleve endnu en sæson i Superligaen.

Efter de 20 kampe ligger Esbjerg på 13. pladsen med kun 13 point efter 20 kampe. Derfor er der ikke råd til mange nederlag i løbet af foråret, hvis de fortsat vil være med i landets bedste fodboldrække.

Esbjerg har satset på transfermarkedet

Esbjerg-ledelsen valgte at satse i januar-transfervinduet. Et fint årsregnskab som en kapitalindsprøjtning fra en lokal investor har gjort det muligt for Esbjerg at hente ny blod til truppen.

De har hentet Kevin Conboy tilbage fra Randers, som så har fået Jesper Lauridsen tilbage. Mark Brink er blevet solgt til Silkeborg, mens andre reserver er udlejet til mindre klubber.

Til gengæld har Esbjerg lejet hele fem forskellige spillere, som de håber kan styrke startopstillingen på den korte bane.

Det drejer sig om Ante Erceg (Brøndby IF), Søren Reese (FC Midtjylland), Rafal Kurzawa (Amiens), Franz Brorsson (Malmö FF) og Vito Mannone (Reading).

Flere af disse spillere har tidligere i karrieren bevist, at de har et stort talent, men de er i ugunstige situationer i deres nuværende klubber, hvorfor de så prøver lykken i Esbjerg.

Hvis man går ud fra, at Esbjerg-træner Lars Olsen vil benytte nogenlunde de samme spillere imod FCK, som han gjorde i deres seneste træningskamp imod FC Slovacko, så kommer Vito Mannone, Søren Reese, Kevin Conboy, Rafal Kurzawa og Ante Erceg til at spille en rolle imod FCK.

FCK kan mangle et halvt hold

FC København har ikke været lige så aktive som Esbjerg, men det er dog blevet til nogle relativt store handler. Ahmed Daghim er blevet udlejet, mens Carlo Holse er blevet solgt til Rosenborg, og så har man valgt ikke at forlænge Niklas Bendtners kontrakt.

Det er umiddelbart ikke noget, der svækker holdet særligt meget. Ind er kommet Ragnar Sigurdsson og Mikkel Kaufmann fra hhv. FK Rostov og AaB.

Sigurdsson skal aflaste de andre midtstoppere, da de før vinduet kun havde tre i truppen.

Imod Esbjerg, så står FCK overfor nogle udfordringer med flere af deres spillere. Robert Mudrazija, Nicolai Boilesen og Jonas Wind er med sikkerhed ude med skader, mens Victor Nelsson har karantæne.

Viktor Fischer, Jens Stage og Ragnar Sigurdsson er alle tvivlsomme, så Ståle Solbakken kan blive tvunget til at teste truppens bredde, som dog bør være stærk nok til at besejre Esbjerg.

Esbjerg – FCK: Forventede startopstillinger

Vi tror på følgende startopstillinger til Esbjerg – FCK:

Esbjerg fB

Vito Mannone

Jeppe Brinch – Rodolph Austin – Franz Brorsson – Kevin Conboy

Jakob Lungi Sørensen – Lasha Parunashvili

Ante Erceg – Joni Kauko – Mohammed Dauda

Yuriy Yakovenko

FC København

Karl-Johan Johnsson

Gustavo Varela – Sotirios Papagiannopoulos – Andreas Bjelland – Pierre Bengtsson

Mohamed Daramy – Carlos Zeca – Ramus Falk – Viktor Fischer

Dame N’Doye – Michael Santos

Se Esbjerg fB – FCK online: Live Stream Superliga-fodbold

Du kan live streame Superliga-kampen mellem Esbjerg fB og FC København hos Viaplay.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2424 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.