Lars Madsen

- 22 apr, 2013

Optakt: Borussia Dortmund-Real Madrid

Vi fik krydset de spanske og tyske hold i de semifinaler i Champions League, som ligger til at blive de mest spændende og velspillede i mange år

Disse to mandskaber har såmænd mødt hinanden to gange allerede i denne turnering

I gruppe D, også kendt som ”Dødens gruppe” med hold som Manchester City og Ajax Amsterdam, udspandt der sig to meget seværdige kampe

24

oktober i Dortmund vandt hjemmeholdet med 2-1, da Marcel Schmelzer med et sjældent mål flugtede tyskerne til sejr

Inden da havde Robert Lewandowski og Cristiano Ronaldo i slutningen af første halvleg brilleret med hver deres scoring

14 dage senere knaldede de to sammen i Madrid, og her kom Dortmund igen bedst ud af starthullerne med en scoring fra Marco Reus

Pepe fik udlignet, men Alvaro Arbeloa tilføjede endnu en uheldig optræden for Real Madrid med at lave selvmål

Den stilling holdt til sidste minut, hvor tyske Mesut Özil gjorde det slemme ved sine landsmænd og udlignede til slutresultatet 2-2

Dortmund vandt imponerende nok den svære pulje, og nu er det Real der står til revanche

Spørgsmålet er blot, om de kan stække de vilde tyskere, som var uendelig tæt på at ryge ud af Champions League mod Malagá

Kun to scoringer i de allersidste minutter og sekunder sendte Dortmund videre, og dermed beviste de endnu en gang, at Signal Iduna Park er en fæstning, og at de gul-blusede kæmper til sidste øjeblik

Real har dog selv vist fine takter i knockoutfasen, og især kampene mod Manchester United viste de en moral og en tro på tingene, som var ret ekstraordinær

1-1 hjemme mod englænderne blev vekslet til en 2-1 sejr på Old Trafford, da Nani var blevet smidt ud, mens indskiftningen af Luka Modric også var med til at vende billedet

Mod Galatasaray var Real knusende overlegne hjemme med 3-0, mens de slap håndbremsen efter deres føringsmål i Tyrkiet

Den slags gør man ikke ustraffet, og tyrkerne fik en flot, omend ubrugelig sejr på 3-2 over de berømte modstandere

Det var et vink med en vognstang om, at intet må blive taget for givet, og slet ikke når man spiller om en plads i finalen

Vi tipper Samlet set er Real Madrid favoritter til at gå i finalen mod de tyske darlings

Men hjemme på Signal Iduna Park er Dortmund stærke, og vi tror, at de kan gentage en et-måls sejr som i det første opgør i gruppespillet