Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 13 feb, 2020

Superligaen: Optakt til AGF – Randers

dansk fodbold

I vores optakt til AGF – Randers FC kan du læse mere om skader, karantæner, forventede startopstillinger og live streaming.

Hvorfor kan AGF ikke slå Randers?

AGF og Randers har efterhånden fået opbygget en stor rivalisering. Tidligere var (og til dels stadigvæk) var det Brøndby, som AGF helst ville slå, men der har været klar niveauforskel på de to mandskaber siden midt-90’erne.

De to mandskaber har været nogenlunde på samme niveau, hvis man kigger på det seneste årti, men alligevel har AGF utroligt dårlige i de indbyrdes kampe imod Randers.

AGF har ikke vundet i de seneste 11 indbyrdes kampe imod Randers. Deres seneste sejr fandt sted i 2015, og de har faktisk kun slået Randers to gange i de seneste 10 år, hvilket er utroligt, da de har haft et større spillerbudget hele vejen igennem.

Det er svært at finde grunden til dette. Der bør ikke være noget i de to holds spillestile, som skulle gøre det ekstra svært for AGF.

AGF-træner David Nielsen har hverken i Lyngby eller AGF formået at besejre Randers. Ni kampe er endt med tre uafgjorte og seks nederlag, hvor hans hold kun har scoret to gange.

AGF er på vej til medaljer

Ser man bort fra resultaterne imod Randers, så er AGF dog inde i en fantastisk periode. De har overvintret på tredjepladsen med 36 point efter 20 kampe, og med hele otte point ned til FC Nordsjælland på syvendepladsen, så er de godt på vej til at komme med i top seks for første gange siden strukturændringen i Superligaen.

Det er klubbens overordnede mål at komme med i mesterskabsslutspillet, men spørgsmålet er nu om ikke AGF kommer til at få medaljer.

Deres nærmeste forfølgere fra Brøndby har mistet flere af holdets hele store profiler, herunder Kamil Wilczek.

Omvendt har AGF holdt sammen på truppen, så de bør være i stand til at bygge videre på det flotte efterår.

Randers har mistet topscoreren

Det er lidt sværere at spå om Randers, som i efteråret overraskede positivt ved at hente 30 point i 20 kampe.

På papiret har de ikke den mest spændende trup, men Thomas Thomasberg har gjort et godt stykke arbejde.

Det bliver dog ikke nemt for RFC i foråret. De har nemlig valgt at sælge holdets klart bedste spiller og topscorer, Saba Lobjanidze.

Hans kontrakt stod til udløb til sommer, og de har så valgt at skyde ham afsted nu for at få en transfersum, der dog næppe har været ret stor.

Georgieren stod for otte kasser og to oplæg i 15 kampe, og var dermed holdets klare topscorer. Der er slet ikke en oplagt afløser i truppen, så de kommer nok til at mangle noget kreativitet, så det bliver spændende at se, hvordan de klarer det.

AGF – Randers FC: Forventede startopstillinger

Vi tror på følgende startopstillinger til AGF – Randers:

AGF

William Eskelinen

Alexander Munksgaard – Niklas Backman – Frederik Tingager – Casper Højer

Bror Blume – Nicolai Poulsen – Mustafa Amini

Mustapha Bundu – Patrick Mortensen – Jon Thorsteinsson

Randers FC

Patrik Carlgren

Björn Kopplin – Simon Piesinger – Erik Marxen – Jesper Lauridsen

Mikkel Kallesøe – Vito Hammershøy-Mistrati – André Rømer – Frederik Lauenborg

Emil Riis – Alhaji Kamara

AGF – Randers FC live stream og TV: Se kampen online

Kampen mellem AGF og Randers kan live streames direkte hos Dplay.

Ser du fodbold i TV, så kan kampen ses på Canal 9.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2418 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.