Lars Madsen

- 7 nov, 2012

Totalt til grin i Torino

Mikkel Beckmann sagde inden kampen, at FC Nordsjælland ville ryste Juventus

Men det var FCN, der var rystende ringe efter en nærmest grotesk dårlig dansk første halvleg

Nordsjællænderne smed den ene bold efter den anden væk, og allerede efter seks minutter gik det galt første gang

Claudio Marchisio var med til at bygge et angreb op, som vandrede fra Kwame Asamoah i venstre side til Andrea Pirlo på midten til Mauricio Isla i højre side, og hans knivskarpe indlæg skød Marchisio frem og bankede i nettet

Så var ballet startet, og FCN fik bare lov til at sidde og blomstre på de bagerste rækker, mens Juventus bød op til fest

Det var de voksne, der styrede, mens børnene løb forvirrede rundt, og det var til tider helt pinligt at følge

Chancerne kom til tider i minuttakt, og havde det ikke været for en strålende Jesper Hansen, så havde der snildt stået 0-7 ved pausen

Nu blev det ved 0-3, og 0-2 målet illustrerede med al tydelighed, hvor sløjt, det så ud: Et flot Juve-opspil ender hos Arturo Vidal i højre side, men hans skud blokeres

Kasper Lorentzen tager bolden og dribler mod egen baglinje, men Vidal løber efter ham og tackler nemt bolden i mål

Flere chancer fulgte til Alessandro Matri, som var uheldig med et hovedstød på overliggeren, mens Marchisio fik blokeret sit kanonskud til hjørnespark

Så kom FC Nordsjælland endelig lidt frem ad banen for så at miste den, og så gik det stærkt

Sebastian Giovinco opsnappede bolden, spillede Pirlo, som sendte den tilbage til Giovinco, som fra højre side i feltet tørt og sikkert smækkede bolden over i det lange hjørne uden chance for Jesper Hansen

En nærmest surrealistisk dårlig halvleg for FCN, som måtte være lykkelige for at slippe ned til pauseteen

Fra anden halvlegs start kom Anders ”AC” Christiansen og Søren Christensen ind for Enoch Adu og Andreas Laudrup, og især AC tilbød sig godt og tillod sig også at begå et frispark mod selveste Pirlo

Om det var indskiftningerne, der gjorde det, vides ikke, men Nordsjælland kunne nu holde fast i bolden i længere tid, og Patrick Mtiliga fik faktisk afsluttet ret flot, men Buffon fik pareret efter en time

Minuttet efter var Matri så mutters alene igennem, men det formsvage offensivspiller klattede også den chance væk

Det betød dog ikke, at Nicklas Bendtner fik lov at komme på banen, for de tre Juve-indskiftninger gik til Fabio Quagliarella, Paul Pogba og Lucio

Lidt synd for Bendtner, der tydeligt er langt nede i hierarkiet

Quagliarella viste dog, hvorfor han blev foretrukket, da han et kvarter før tid headede bolden ind til 4-0, da Pirlo slog et hjørnespark, som Matri forlængede videre til Quagliarella, som midt for mål kunne nette

Så slap Juventus gaspedalen igen, og efter et par lækkerier fra Pirlo kunne italienerne trække sig tilbage med en sikker sejr, mens danskerne kunne luske hjem efter en gedigen lærestreg