Odds uden NemID/MitID – Mobil Betting & Bookmakere uden Dansk Licens

Her kan du læse mere om, hvordan man besøger odds og betting sider uden NemID/MitID. Det har været lovkrav siden 2012, at man i Danmark skal bruge dit NemID til at logge ind hos en bookmaker på en computer, men der er heldigvis en løsning på det.

Det er nemlig ikke et krav, at man skal logge ind med NemID/MitID, når man besøger bookmaker fra sin mobil eller tablet, hvilket de fleste efterhånden bruger.

Derfor anbefaler vi, at du tager et kig på de bedste betting apps i Danmark!

I denne guide kan du læse alt om betting og odds sider uden NemID.

Hvorfor skal man bruge NemID/MitID hos bookmakerne?

Den 1. januar 2012 trådte en ny spillelovgivning i kraft i Danmark. Den nye lov skulle delvist liberalisere det danske spillemarked således, at det ikke kun var Danske Spil, der kunne tilbyde og promovere spil til danskerne.

For at udbyde væddemål til danskere, skulle bookmakerne erhverve sig en dansk licens i Danmark. Bookmakerne betaler dermed en årlig afgift og en andel af deres årlige overskud til den danske stat.

Det betød ligeledes, at alle gevinster fra pengespil og væddemål blev gjort skattefrie for danskerne, da det er bookmakerne, som skal betale skatten til staten.

For de danske spilleres synspunkt, så gjorde spilleloven det også obligatorisk at benytte NemID, når

Sådan oddser du uden NemID/MitID

Hvordan kan man så besøge bettingsiderne uden NemID, spørger du sikkert. Svaret er ganske simpelt – log ind fra mobil og tablet!

Man skal altid bruge sit NemID til at bekræfte en nyoprettet konto hos en bookmaker, så man ikke bare kan oprette en konto i en anden persons navn.

Derfor vil du altid være nødt til at bruge dit NemID mindst en enkelt gang, men du behøver slet ikke bruge det, hver gang du logger ind.

Det er nemlig ikke nødvendigt at bruge NemID/MitID, når du logger ind hos en bookmaker fra en mobil og tablet.

Langt størstedelen af danskerne har i dag en smartphone eller tablet ved hånden. Samtidigt har bookmakerne også investeret massivt i gode mobile apps, så det er en ganske gode oplevelse.

Hvis du foretrækker at oddse på en computer, så vil du desværre blive påkrævet at benytte NemID/MitID.

NemID bliver til MitID

NemID er en login-løsning, som blev oprettet i 2010, og bliver drevet af Nets. Hensigten med NemID er at øge sikkerheden for danskerne, når de skal logge ind hos banker eller sider med personfølsomme oplysninger.

I takt med, at vi er blevet digitaliseret, og i stigende grad sætter vores lid til online-tjenester, så har IT-sikkerhed aldrig været vigtigere.

NemID kræver to-faktor-autentificering, hvilket betyder, at du over dit CPR-nummer og adgangskode, også skal benytte en anden faktor.

De fleste bruger et såkaldt nøglekort, som er et fysisk papir, men andre bruger en elektronisk nøglering. Fælles for dem begge er, at de er i din besiddelse, og giver en engangskode, som du skal bruge til at logge ind med.

Derudover findes der også en NemID-app, som er ganske nem og hurtig at bruge.

I oktober 2021 er MitID blevet indført, og det er planen, at det i løbet af 2022 skal erstatte NemID. Det bliver en løbende proces, og det vides endnu ikke præcis, hvornår NemID bliver udfaset helt.

Formålet med skiftet til MitID er at øge sikkerheden yderligere.

Papkortet med koder forsvinder, og du skal ikke længere bruge dit CPR-nummer til at logge ind med, men derudover er det småt med forskelle for brugerne.

Odds hos bookmakere uden dansk licens

Det er som sagt kun hos bookmakere med dansk licens, at det er en nødvendighed at benytte NemID/MitID.

Der findes et hav af online bettingsider rundt omkring i verden uden dansk licens. Spørgsmålet er så om det er lovlig og sikkert at spille hos bookmakere uden dansk licens.

Bookmakere uden dansk licens: Lovligt eller ulovligt

Det er helt lovligt for dig at spille hos en bookmaker uden dansk licens, men der er dog en række ting, du skal være opmærksom på.

Da bookmakeren ikke har dansk licens, så er der ingen hjælp at hente fra Spillemyndigheden, hvis der eksempelvis er problemer med udbetalingen.

Det er dit eget ansvar at sørge for, at bookmakeren er sikker at benytte, og det er bestemt ikke noget, vi anbefaler at bruge.

Bookmakere uden dansk licens: Skat af gevinster

Bookmakere med dansk licens skal som bekendt betale en årlig afgift samt en del af overskudet til staten, hvilket betyder, at gevinsterne for spillerne er skattefrie.

Sådan forholder det sig dog ikke, når du spiller hos en bookmaker uden dansk licens. Her skal du nemlig betale skat af dine gevinster, og det er dit eget ansvar at indberette det til skat.

Odds uden NemID: Spørgsmål og svar

Hvorfor skal man bruge NemID hos bookmakerne med dansk licens?

Ifølge spilleloven fra 2012, så skal man benytte NemID til at logge ind hos bookmakere med dansk licens. Det skyldes både, at det gør det væsentlig mere sikkert i forhold til blot at bruge brugernavn og kodeord, men det hjælper også bookmakerne med at sikre imod snyd og falske konti.

Hvordan kan man oddse uden NemID i Danmark?

Der er heldigvis fine muligheder for at oddse uden NemID i Danmark. Hvis du benytter bookmakernes mobile apps, så skal du nemlig blot benytte brugernavn og kodeord, og det vælger de fleste at gøre.

Er det lovligt at spille hos bookmakere uden dansk licens?

Ja, det er lovligt at spille hos bookmakere uden dansk licens, men det er dit eget ansvar, og du skal betale skat af eventuelle gevinster.

Kan det anbefales at spille hos bookmakere uden dansk licens?

Nej, vi anbefaler på det kraftigste, at du udelukkende benytter bookmakere med dansk licens. Det er både for din egen sikkerhed, da du har glimrende muligheder for hjælp, men det er ligeledes skattefrit.

Relaterede sider

odds bonus uden indbetaling
odds-bonusser
I denne guide vil vi give dig overblikket over odds bonusser uden indbetaling. Der tilbydes mange forskellige slags odds bonusser i Danmark, og her vil vi særl
12 juli, 2021