De mest aggressive spillere og hold i Premier League

Premier League har altid haft et ry som en meget hård liga, og måske den hårdeste af alle de store nationale ligaer. Der bliver i den grad spillet fysisk, og det er ikke en mulighed at trække sig fra tacklinger og dueller.

Mesterbold har dykket ned i sidste sæson af den bedste engelske fodboldrække, og kigget på, hvem der var de allerhårdeste hunde, og lavet en infografik ud af det.

Vi har både fokuseret på aggressivitet og direkte beskidt adfærd på banen. Der behøver således ikke være noget galt med at være en aggressiv spiller så længe, at man holder sig indenfor reglerne, og muligvis en lille smule udenfor.

Vores infografik er delt op i flere afdelinger. Vi har samlet de fem mest aggressive spillere fra sæsonen 2017/2018 af Premier League, og dykket ned i deres stats.

Efterfølgende har vi samlet den mest aggressive startopstilling på tværs af de 20 Premier League-hold, hvorefter vi har kigget nærmere på deres andel af sit holds strafpoint. Vi afslutter den med at kigge på, hvilket Premier League hold, der har modtaget flest strafpoint i løbet af sæsonen.

Vil du bruge denne infografik på din hjemmeside?

Kopiér HTML-koden nedenfor og sæt ind på din side.

Wilfred Ndidi er frisparkskongen

En spiller, som man på ingen måde kan komme udenom, er Leicester Citys defensive midtbanespiller, Wilfred Ndidi. Den 21-årige nigerianer har begået flere frispark end nogen anden spiller i Premier League, og han har samtidigt også fået flest strafpoint.

Han har været en meget vigtig spiller for Leicester, hvor han i nogen grad har trådt ind i N’Golo Kantés fodspor. Leicester har formentlig ikke noget imod, at han modtog seks advarsler, men de kunne nok godt være foruden hans to udvisninger.

Wilfred Ndidi er ligeledes den spiller, der er gået ind i flest tacklinger i hele Premier League. Hele 4,2 gange pr/kamp har Ndidi tacklet, og det er med en god margen ned til de andre spillere på listen.

Uanset om man måler efter tacklinger, frispark, røde kort eller strafpoint, så er Wilfred Ndidi i toppen af listen.

Dele Alli har lavet det grimmeste frispark

Kigger man på enkelte hændelser, så er man dog nødt til at kigge i retning af engelske Dele Alli fra Tottenham. Han er uden tvivl et stort talent, der bør have en lang og flot karriere foran sig, men han har det med at miste hovedet i løbet af kampene, og det har resulteret i flere grimme svinestreger.

Den absolut værste kom dog i udekampen imod Manchester City, hvor han fører benet direkte igennem på Kevin De Bruynes ankel, og i værste fald kunne den have kostet belgierens karriere.

Dommer Craig Pawson så sitationen, og han vurderede, at den var til gult kort. Premier League er muligvis en liga, hvor hårdt spil er tilladt, men når man ser situationen i en langsom gengivelse, så skulle Dele Alli selvfølgelig være smidt ud, og haft et par karantænedage.

Kort efter den grimme tackling løb Kevin De Bruyne ned, og scorede et fantastisk mål bag Hugo Lloris i Tottenham-målet, og tog dermed sin personlige hævn på den bedst mulige måde.

Ryan Shawcross skiller sig ud

Kigger man på vores samling af de mest aggressive spillere i Premier League-sæsonen, så har de flest fået et hav af strafpoint, men Stoke-anføreren Ryan Shawcross skiller sig ud på det punkt.

Den rutinerede midtstopper har kun modtaget to advarsler i løbet af 27 optrædener i denne sæson, men det er ikke fordi, at han ikke er aggressiv, men han er nok nærmere dygtig til at undgå at begå de store frispark, som koster gule og røde kort.

Ryan Shawcross har altid haft rygte som en af de hårdeste spillere i ligaen, og det startede formentlig dengang, han brækkede Arsenal-spilleren Aaron Ramseys ankel, der holdte ham ude af fodbold i lang tid.

Han er derfor hadet blandt Arsenals fans den dag i dag, på trods af, at hændelsen fandt sted i 2010. Det skal dog siges, at det slet ikke var med fuldt overlæg, og den nævnte tackling af Dele Alli var langt værre, men det betyder meget mere, når alvorlige skader opstår.

Ryan Shawcross har snart spillet 10 sæsoners Premier League-fodbold for Stoke, og han er nok blevet mere rutineret med tiden. Han får i hvert fald langt færre gule kort end han gjorde i sine yngre dage, men det ændrer ikke på, at han er en meget hård spiller.

West Ham er det mest aggressive hold

Sammenligner man de 20 Premier League-hold i 2017/2018-sæsonen, så var West Ham det hold, der fik flest strafpoint. Vi lavede tidligere en infografik over de mest voldelige fans i den forrige sæson, og det var såmand også West Hams fans, der var værst, og nu følger holdet altså i fansenes fodspor.

West Ham fik hele 314 strafpoint i løbet af de 38 kampe, men det var et tæt løb med West Bromwich Albion, som fik 310.

Man får som udgangspunkt fire point for en advarsel, mens røde kort takseres til enten 10 eller 12 point alt efter situationen. West Ham fik 73 gule kort, hvilket – sammen med West Bromwich – var flere end nogle andre, og derudover fik de to røde kort.

De to røde kort blev uddelt til angriberne Marko Arnautovic, som også er med på vores hold over de mest aggressive, og Andy Carroll.

Arnautovic’ udvisning kom i en kamp imod Southampton, hvor han planter en albue i hovedet på Jack Stephens. Det skete efter blot en halv times spil, og det fortæller meget om østrigeren, der altid har haft problemer med at styre sit temperament.

Der vil selvfølgelig altid være mange holdninger til, hvem der er de mest aggressive spillere. Mange spillere går ind i mange dueller uden at være direkte beskidte, mens spillere som Dele Alli og Arnautovic ofte går ind med onde bagtanker.

Det er ikke helt nemt at finde en målmand til et aggressivt eller beskidt hold. Kasper Schmeichel er på ingen måde en beskidt spiller, men han har et vildt temperament, og han vil gøre alt for at vinde.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Liverpool vinder Fair Play-prisen i årets Premier League. De indkassere et enkelt rødt kort og kun 44 gule kort, og deres 188 strafpoint er væsentligt færre end de andre hold.

Premier League er ikke så hård, som den var for 10 eller 15 år siden, men der bliver stadig spillet meget fysisk.

Hos Mesterbold finder du infografikker, optakter og meget andet. Fokus er i øjeblikket lagt på VM-slutrunden i fodbold, som du kan læse meget mere om her!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.