Copa del Rey: Live Stream, Odds, Tips, Betting og Historie

copa del rey i danmark

I vores guide til Copa del Rey kan du læse om odds, tips, live streaming og meget mere!

Copa del Rey: Live Streaming & TV i Danmark

Med hold som Barcelona, Atletico Madrid og Real Madrid er interessen for den spanske pokalturnering Copa del Rey selvfølgelig stor.

Copa del Rey bliver desværre ikke længere sendt i TV i Danmark, men du har dog muligheden for at live streame fodbold online.

Med en konto hos bet365 kan du live streame Copa del Rey-fodbold direkte med mobil, tablet eller PC.

Vil du streame Copa del Rey? Gør det på Bet365!

Indbetal penge til at spille med for at se spansk fodbold direkte!

For at streame hos Bet365 skal du have en finansieret spillekonto eller have bettet inden for de sidste 24 timer. Bemærk, at nogle dele af det, der udbydes, kan være blokeret af din IP-adresse. Regler og vilkår gælder – 18+.

Copa del Rey: Program 2018/2019

Semifinaler

  • Kamp: Barcelona – Real Madrid
  • Dato: 06/02/2019 kl. 21.00
  • Stadion: Camp Nou
  • El Clasico Live Stream & TV: bet365 (ikke vist i dansk TV)
  • Kamp: Real Betis – Valencia
  • Dato: 07/02/2019 kl. 21.00
  • Stadion: Estadio Benito Villamarin
  • Live Stream & TV: bet365 (ikke vist i dansk TV)

Fredag den 1. februar var der lodtrækning til semifinalerne i Copa del Rey.

Barcelona og Real Madrid har trukket hinanden, så vi er heldige at kunne se hele to El Clasicos i Copa del Rey!

El Clasico bliver dog ikke sendt på TV i Danmark, og derfor anbefaler vi bet365s live streaming. Du kan læse mere i toppen af artiklen.

Barcelona er kongerne af Copa del Rey

Copa del Rey betyder kongens turnering, og man må i den grad sige, at de konger er Barcelona. Mens Real Madrid har vundet flere La Liga-titler, så er Barcelona notorisk stærke i Copa del Rey.

Hele 30 gange har Blaugrana løftet trofæet, og de har endda vundet det fire gange i streg mellem 2015 og 2018.

Det historisk næststærkeste hold i Copa del Rey er Club Athletic, som har vundet 23 pokaltitler, mens Real Madrid og Atletico Madrid har vundet hhv. 19 og 10 gange.

Copa del Rey-strukturen

Modsat de fleste andre pokalturneringer, så spiller man dobbeltopgør i Copa del Rey, hvilket egentlig er ulogisk.

Charmen ved pokalturneringer er netop, at der kan komme store overraskelser, når topholdene fra La Liga kommer på besøg hos de mindre klubber for, hvem det er en historisk stor oplevelse at få dem på besøg.

Chancen for overraskelser bliver væsentligt mindre, når holdene spiller to opgør.

Den lidt underlige struktur kan dog blive ændret i den nærmeste fremtid. RFEF-præsident Luis Rubiales vil i slutningen af 2018/2019-sæsonen præsentere en ny plan for Copa del Rey, som skal gøre turneringen mere attraktiv – både for tilskuere og klubberne.

Det ender formentlig med, at man kun spiller et enkelt opgør frem til semifinalen, hvor holdene vil have to kampe.

Det vil være til fordel for mindre hold, som har større chancer for at skabe overraskelsen, mens de store klubber får lidt færre kampe i et ekstremt tæt kampprogram.

Forhåbentlig kopierer man modellen fra den danske pokalturnering, hvor den dårligst rangerede klub altid har hjemmebanefordelen.

På den måde giver man mindre klubber nogle store oplevelser og et økonomisk boost.

Læs mere om La Liga her!

Odds og tips til Copa del Rey

Med de mange interessante kampe, så er det selvfølgelig også attraktivt at oddse på Copa del Rey. Vi vil selvfølgelig gøre vores bedste for at komme med så mange odds tips som muligt, og du vil kunne finde alle vores odds tips her.

Du kan få følgende odds på vinderen af Copa del Rey 2018/2019 hos bet365 (fra 04/02 – 15.26):

Barcelona: 2.00

Real Madrid: 2.87

Valencia: 7.00

Real Betis: 9.00

Når det kommer til at oddse på Copa del Rey-kampene, så skal man være særligt opmærksom på strukturen.

Med den nuværende to-kamps-struktur, så vælger storhold som Barcelona og Real Madrid ofte at stille med reserver i den første kamp, og her kan ofte finde nogle meget attraktive odds på de mindre hold, som altid stiller stærkt op imod storklubberne.

Copa del Rey-finalen

Den spanske fodboldfederation RFEF er blandt de dårligst ledede i Europa, og der kommer virkelig mange dårlige beslutninger hvert år.

Et godt eksempel er månedens spiller i La Liga, som startede før 2013/2014-sæsonen. På trods af deres sindssyge dominans, så har Lionel Messi kun vundet prisen fire gange, mens Cristiano Ronaldo har taget den sølle tre gange.

Der er også altid ballade omkring, hvor Copa del Rey-finalen skal spilles. I Spanien har man ikke et nationalstadion på samme måde som Danmark har i Parken og England på Wembley.

Derfor bliver det hvert år besluttet, hvilket stadion, Copa del Rey-finalen skal afvikles på, og det går sjældent stille for sig.

Det ville være logisk at spille kampen på så stort et stadion som muligt, men da Real Madrid eller Barcelona ofte er i finalen, så kan man selvfølgelig ikke spille kampen på Santiago Bernabeu eller Camp Nou.

Derfor finder man altid et neutralt stadion, og i de seneste fem sæsoner er Copa del Rey-finalen blevet spillet på Wanda Metropolitano, Vicente Calderon, Camp Nou og Mestalla.

Finalen i 2019 skal spilles på Estadio Benito Villamarin i Sevilla, som er Real Betis’ hjemmebane. Det kan blive interessant, hvis Real Betis kommer i finalen.

Copa de Rey-rekorder

Med næsten 100 års historie, så er det også interessant at kigge på nogle af rekorderne i Copa del Rey.

Som sagt har Barcelona vundet turneringen flere end noget andet hold, og der går rigtigt mange år før de med deres 30 titler bliver overhalet.

Kigger man på spillersiden, så er den mest scorende spiller i Copa del Rey-historien Telmo Zarra, der spillede for Club Athletic i storhedstiden fra 1939-1957, og scorede hele 81 mål.

Lionel Messi er den eneste aktive spiller, der har muligheden for at overgå den, men argentineren er dog et stykke fra med 50 kasser i alt.

Den spiller, der har vundet flest Copa del Rey-trofæer i historien er Agustin Gainza, der mellem 1943 og 1958 vandt Copa del Rey syv gange med Club Athletic.

Andoni Zubizarreta topper kamplisten med 104 kampe for Club Athletic, Barcelona og Valencia.

Find Danmarks bedste odds bonusser her!

Historien om Copa del Rey

I 1902 spillede man en turnering kaldet Copa de la Coronacion, men Carlos Padros (senere Real Madrid-præsident) foreslog, at man spillede en turnering for Kong Alfonso den 13.

Fra 1903 spillede man officielt Copa de Rey, og selvom den har forskellige navne, så regner man det som samme turnering.

Modsat mange andre fodboldturneringer, så blev den spillet under Anden Verdenskrig, men den holdt pause mellem 1936 og 1939, da der var borgerkrig i Spanien.

Spaniens konge er som regel på stadion til finalen, og der har været flere underlige episoder. Da Barcelona og Club Athletic mødtes på Camp Nou i finalen 2015 var der en kæmpe pibekoncert under den spanske nationalmelodi.

FC Barcelona og Club Athletic er store, locale institutioner for hhv. Catalonien og Baskerlandet – begge regioner, der i mange år har kæmpet for uafhængighed fra Spanien, og selvom det formentlig ikke kommer til at ske, så ser størstedelen af borgerne sig som hhv. katalanere og baskere.

Også i nyere tid har der været nogle fantastiske højdepunkter i Copa del Rey. I 2018 vandt Barcelona 5-0 over Sevilla på Wanda Metropolitano, som gav Andres Iniesta en perfekt afsked på en flot karriere.

Vi håber, at du nød læsningen om Copa del Rey, og du som bekendt live streame alle de spanske pokalkampe online hos bet365.

Sådan live streamer man fodbold online!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.