Se La Liga direkte på live stream online 2019/2020

stream la liga online

Alle kampe fra La Liga 2018/2019 direkte på live stream

La Liga-sæsonen 2017/2018 er netop sparket i gang, og du har muligheden for at se samtlige 380 kampe direkte via live stream på din mobil, tablet eller computer. Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid og de andre storklubber spiller uge efter uge i den bedste spanske række, og du kan altså følge med via live stream uanset om du sidder i bussen eller ligger på sofaen.

Real Madrid vandt mesterskabet i 2016/2017-sæsonen efter en imponerende sæson, hvor de også vandt Champions League. Cristiano Ronaldo haglede mål i kassen, men midtbanen med Isco, Luka Modric, Casemiro og Toni Kroos dannede fundamentet for holdet, som vi med rette kan kalde verdens bedste i øjeblikket.

Real Madrid eller Barcelona kommer til at kæmpe om guldet

Som det altid er tilfældet i La Liga, så står kampen om guldet mest mellem Real Madrid og Barcelona. Atletico Madrid har blandet sig i topkampen siden Diego Simeones ansættelse, og de vandt på imponerende vis mesterskabet i 2014 på Camp Nou imod Barcelona.

Der er ro på bagsmækken i Real Madrid, som har brugt sæsonstarten på at forlænge med nøglespillere som Isco, Dani Carvajal, Karim Benzema og manager Zinedine Zidane. Omvendt har der været kaos i Barcelona, hvor fansene i stigende grad prøver at komme af med præsident Josep Maria Bartomeu.

Især indkøbet af Paulinho på 40 millioner euro har skabt røre i den catalanske hovedstad, hvor kritikere mener, at der ligger en personlig agenda bag handlen. Han har dog fået en flot start på karrieren i Barcelona, hvor han sagtens kan blive et værdifuldt aktiv.

Atletico Madrid havde ikke muligheden for at handle i sommerpausen grundet deres transferkarantæne, men de har beholdt alle profilerne fra sidste sæson, og det er ikke nødvendigvis dårligt ikke at ændre på holdet. Diego Simeone er fortsat klubbens vigtigste mand, og de har fået en ny flot hjemmebane i Wanda Metropolitano.

Flere danskere i La Liga

Der har traditionelt set ikke været mange danske fodboldspillere i La Liga, men det har ændret sig på det seneste. Selvfølgelig har vi haft Michael Laudrup i både FC Barcelona og Real Madrid, hvor han har gjort et enormt indtryk, men derudover har der ikke været mange profiler.

Celta Vigo har dog gjort sit for at ændre på dette. Klubben har haft adskillige danske spillere igennem systemet i de senere år, og det skyldes særligt en mand. Miguel Torrecilla var i seks sæsoner sportsdirektør i Celta Vigo, hvor han startede med at hente Michael Krohn-Dehli i Brøndby.

Krohn-Dehli imponerede voldsomt i den galiciske klub, og han blev tre år senere hentet på en fri transfer til Sevilla, hvor han også er blevet en populær figur. Celta Vigo valgte at hente Daniel Wass som erstatning, og han har bidt sig fast som en af profilerne på Celta-holdet.

Året efter, i 2016, valgte Celta Vigo at hente Pione Sisto i FC Midtjylland, og han var faktisk klubbens dyreste transfer nogensinde – en rekord, der blev slået i 2017, da Celta også hentede Emre Mor.

I øjeblikket har Celta Vigo Daniel Wass, Pione Sisto, Andrew Hjulsager og Emre Mor i truppen. Man kan diskutere om sidstnævnte tæller som en dansker siden, at han har valgt at spille for Tyrkiet, men han har brugt hele sit liv i Danmark.

Det var planen, at Riza Durmisi skulle til Celta Vigo, da han søgte væk fra Brøndby i 2016, men da Miguel Torrecilla i mellemtiden havde fået et job i Real Betis, valgte den danske venstre back at tage til den andalusiske storklub.

Sevilla har før sæsonen købt den danske landsholdsanfører Simon Kjær for et rekordstort beløb. Midtstopperen er Sevilla dyreste forsvarsspiller nogensinde, og han overtager umiddelbart pladsen efter Adil Rami, som er taget til Marseille.

Simon Kjær er kun blevet bedre med alderen, og han var en meget populær figur i Fenerbahce. Nu får han lov at spille i en af verdens bedste ligaer La Liga og Champions League.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Miguel Torrecilla nu er sportsdirektør i Sporting Gijon, og måske finder vi den næste dansker i Asturien.

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi dyster om Pichichi

Mens Real Madrid og Barcelona er de bedste bud på en vinder af La Liga, så er Pichichi-trofæet, som gives til ligaens topscorer, oftest en kamp mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Pichichi er blevet vundet af enten Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi siden 2009/2010-sæsonen med undtagelse 2015/2016, hvor Luis Suarez toppede listen med imponerende 40 mål.

Cristiano Ronaldo sidder ude med karantæne i de første fire runder, men hvis man kender portugiseren ret, så kommer han bragende fra start i den femte runde, hvor Real Madrid skal møde Real Betis på Santiago Bernabeu.

I sidste sæson vandt Lionel Messi Pichichi med 37 ligamål. Luis Suarez blev nummer to med 29 mål, men Cristiano Ronaldo tog tredjepladsen med 25 kasser.

Mange nye stadions i La Liga

Et sted, hvor La Liga er langt bag Bundesligaen og Premier League er stadionfronten. De fleste stadions i ligaen stammer fra 1950’erne, og selvom flere af dem er blevet moderniseret undervejs, så er der stadig lang vej op til Tyskland og England, som fylder stadions weekend efter weekend.

UEFAs Financial Fair Play ligger op til, at klubberne skal investere sine penge i stadionet, og på den måde skabe en forbedret indtægtskilde. Derfor har de spanske klubber i stigende grad valgt at gøre noget ved de faldefærdige stadions, og det forbedrer fodboldoplevelsen, når man ser kampe i La Liga.

Athletic Bilbao indviede i 2013 det nye San Mamés, hvilket er et meget smukt stadion med plads til over 53.000 siddende tilskuere. I sommeren 2017 var det så Atletico Madrids tur til at få en ny hjemmebane, men modsat San Mames, så er Wanda Metropolitano ikke bygget på Vicente Calderons tidligere grund.

Real Madrid og Barcelona har store planer om at modernisere henholdsvis Santiago Bernabeu og Camp Nou, men det ligger nogle år ude i fremtiden.

Real Betis har netop færdiggjort Estadio Benito Villamarin med en overvejende renovering samt en helt ny endetribune således, at stadionet nu rummer over 60.000 tilskuere.

Celta Vigo og Real Sociedad er i gang med en total modernisering af hhv. Balaidos og Anoeta således, at tilskuerne kommer meget tæt på banen, og det spanske fodboldforbund LFP idømmer klubberne bøder, hvis ikke de fylder mindst 70 % af stadion, så der er meget fokus på tilskuerne i øjeblikket.

Ny TV-aftale i La Liga øger spændingen

Real Madrid og Barcelona har været total dominerende i de seneste mange sæsoner i La Liga, og det skyldes til dels den noget specielle TV-aftale, man havde i La Liga.

Indtil 2016 stod klubberne selv for at lave aftaler med TV-selskaberne, men nu er der lavet en kollektiv aftale i La Liga.

Hvor Real Madrid og Barcelona tidligere fik over 10 gange så penge TV-penge som de dårligst placere hold, så er den relative forskel nu langt mindre. Real Madrid og FC Barcelona får flere penge end tidligere, men et hold som Eibar har eksempelvis fået tre gange flere TV-penge end tidligere.

Den manglende spænding i La Liga er mange gange blevet nævnt som grunden til, at den har ikke samme globale interesse som Premier League, og selvom de to storklubber fortsat vil dominere spansk fodbold, så kommer forskellen formentlig til at blive en smule mindre i de kommende år.

Den samlede TV-aftale har en værdi af små 20 milliarder kroner fordelt over tre sæsoner. Dermed bliver over 6 milliarder kroner fordelt til de 20 La Liga-klubber hver sommer.

Spansk dominans i Europa

Mens de fleste hævder, at den engelske Premier League er verdens bedste liga, så fortæller resultaterne i Europa League og Champions League en anden historie. De spanske klubhold har domineret Europa i en ekstrem grad henover de senere år.

Seks af de seneste 10 Europa League-trofæer er vundet af spanske hold, og Sevilla har vundet fire af disse. I Champions League har dominansen været endnu mere tydelig, og de seks af de seneste otte hold, der har været i en Champions League-finale har været spanske.

Real Madrid har vundet tre af de seneste fire CL-trofæer, og to af pokalerne er vundet over lokalrivalerne fra Atletico Madrid.

Der er ekstremt mange gode grunde til at se spansk fodbold, og størstedelen af verdenseliten spiller til dagligt i La Liga. Du kan se Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann og de andre verdenstjerner hver weekend på live stream hos bet365.

Se La Liga på live stream hos bet365

bet365 er verdens største bookmaker, og det er ikke uden grund. De tilbyder, i vores optik, det klart bedste produkt på markedet, og du kan både spille på sportsbetting, casino og poker hos bet365.

Alle 380 La Liga-kampe bliver streamet direkte hos bet365.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2505 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.