Mesterskabsslutspillet: Optakt til AaB – Brøndby IF

Læs vores optakt til Superliga-kampen mellem AaB og Brøndby IF, og se odds, live stream og startopstillinger til kampen.

AaB og Brøndby plejer at spille gode kampe

Mandag aften mødes AaB og Brøndby i Superligaen, og det ligner en spændende kamp.

AaB og Brøndby er to af Danmarks største fodboldklubber, og det plejer altid at være underholdende, når de mødes på Aalborg Portland Park i Aalborg.

AaB var rimeligt tandløse i efteråret, og de var blandt de hold, der scorede færrest mål i hele Superligaen. De har til gengæld fået løftet niveauet en smule henover vinterpausen, og det skyldes også, at de har hentet den lokale helt, Kasper Kusk, tilbage fra FCK.

Da OB og Hobro ikke fik hentet de nødvendige point, så kunne AaB lige akkurat snige sig med i top seks, og de har reelt set ikke meget at spille for i denne sæson.

Brøndby derimod har masser at spille for. De ligger fortsat på Superligaens førsteplads, men de er a point med FC Midtjylland, og der venter en hård kamp om guldet, så der er ikke råd til at smide point.

Brøndby har haft det svært i Aalborg

Brøndby har i mange år haft det meget svært på Aalborg Portland Park. De er på en lang tur hjemmefra, og de er selvfølgelig ikke populære blandt modstanderens fans.

Da Brøndby vandt 1-0 på banen i 2016 var det deres første sejr siden 2010, og det var tydeligt, at det var en svær bane for dem.

Til gengæld har det ændret sig siden ansættelsen af Alexander Zorniger, og Brøndby-holdet er et niveau eller to bedre.

AaB og Brøndby var også i kamp i slutningen af grundspillet, og her kom Brøndby i problemer. Midtstopper Hjortur Hermannsson blev udvist efter kun 30 minutters spil, hvilket også kostede et straffespark til AaB.

Kasper Kusk brændte straffet, og Benedikt Röcker kunne bringe Brøndby foran 1-0 efter 50 minutter. Jores Okore udlignede kort efter, og 1-1 blev kampens resultat.

På trods af at være en mand i undertal i 2/3 af kampen, så var Brøndby det bedste hold på banen, og det siger meget om holdets niveau.

Brøndby er overkommet problemer på udebane

Brøndby havde store problemer på udebane i denne sæson. På trods af de gode resultater, så var de væsentligt bedre hjemme på Brøndby Stadion.

De vandt ikke i deres fire første udekampe i Superligaen, og de vandt heller ikke deres to Europa League-kampe på udebane.

Efter seks mislykkede forsøg fik de vendt stimen på et overtidsmål af Kamil Wilzcek imod Hobro, og siden den kamp har de slet ikke tabt på fremmed græs.

Forventede startopstillinger

AaB:

Jacob Rinne – Patrick Kristensen, Kasper Pedersen, Jores Okore, Jakob Ahlmann – Kasper Kusk, Kasper Risgård, Magnus Christensen, Edison Flores – Yann Rolin – Jannik Pohl

Brøndby:

Frederik Rønnow – Johan Larsson, Hjortur Hermannsson, Paulus Arajuuri, Anthony Jung – Christian Nørgaard, Kasper Fisker, Simon Tibbling, Hany Mukhtar – Teemu Pukki, Kamil Wilzcek

Hvordan live streamer man AaB – Brøndby IF?

Du kan live streame Superligakampen mellem AaB og Brøndby direkte på Viaplay. Vil du hellere se kampen i TV, så skal du tune ind på TV3+.

Opret dig på Viaplay her!

Odds på AaB – Brøndby IF

Brøndby er selvfølgelig store favoritter til at vinde kampen, men AaB er rimelig stærke på hjemmebane. Du kan få følgende odds på kampen hos bet365:

Odds er fra 28/03 – 10.00

  • AaB: 4.20
  • Uafgjort: 3.60
  • Brøndby IF: 1.83

Hvornår spilles AaB – Brøndby IF?

AaB – Brøndby IF spilles mandag den 2. april kl. 18.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.