Optakt til AaB – FCK

Læs vores optakt til Superliga-kampen mellem AaB og FCK, find odds, og se kampen med live stream.

FCK er meget stærke imod AaB

Der venter en spændende Superliga-kamp mellem AaB og FCK, som mødes søndag aften på Aalborg Portland Park.

FC København er store favoritter til at vinde kampen i Aalborg, og hvis man kigger på de sidste mange opgør mellem AaB og FCK, så underbygger det favoritværdigheden.

Vi skal fire år tilbage for at finde den seneste AaB-sejr, som blev sikret den 13. september 2014, da Nicklas Helenius’ mål blev kampens eneste.

Siden da har AaB og FCK mødt hinanden 10 gange i Superligaen, og FC København har vundet syv af disse opgør.

FCK har dog ikke været særligt overlegne i denne sæson. Begge forårets kampe endte 1-1, og FCK var meget heldige med at få et point ud af hjemmekampen.

Selvom AaB først udlignede til 1-1 i overtiden, så havde de masser af chancer.

Det ændrer dog ikke på, at de fleste forventer en FCK-sejr i søndagens kamp.

FCK har mere at spille for

AaB ligger på femtepladsen med 36 point, og har dermed ikke ret meget at spille for, da afstanden op til top fire er på 14 point. De skal selvfølgelig koncentrere sig om at holde AC Horsens bag sig, og da de kun har et point ned, så er det bestemt en mulighed.

FC København skal omvendt fastholde den tredjeplads, som de har brugt hele foråret på at indhente. Europæisk kvalifikation er alfa omega for FCK, og det ville være katastrofalt, hvis de ikke kunne spille Europa League-playoff efter sommerferien.

Med tre kampe tilbage af Superligaens mesterskabsslutspil, så har FCK tre point ned til FC Nordsjælland. Det bliver dog formentlig først afgjort i allersidste spillerunde, hvor FC København skal en tur til Farum.

AaB mangler profiler

AaB har haft store skadesproblemer i de sidste par kampe. Udover, at forsvarsstyrmand Jores Okore har siddet ude med tre karantænedage siden den dumme hævnakt imod Brøndby, så har flere profiler siddet ude med skader.

Det drejer sig om Patrick Kristensen, Kasper Pedersen Rasmus Würtz og Jannik Pohl, som alle har været faste spillere under Morten Wieghorst, og det har været problematisk at undvære dem.

Hos FC København ser det bedre ud med skader. Robin Olsen er blevet klarmeldt, men det vides ikke om han bliver foretrukket fremfor Stephan Andersen. Derudover bør Federico Santander været tilbage fra en mindre skader.

Erik Johansson er tvivlsom, og selvom han har været savnet, så ville det ikke være katastrofalt med Denis Vavro og Michael Lüftner i midterforsvaret.

AaB – FCK: Startopstillinger

Det er svært at spå om opstillingerne med så mange tvivlsomme spillere, men vi forventer nogenlunde følgende.

AaB: Rinne – Pallesen, Okore, Blåbjerg, Ahlmann – Kusk, Christensen, Abildgaard, Flores – Risgård – Safranko.

FCK: Andersen – Ankersen, Vavro, Lüftner, Boilesen – Skov, Zeca, Falk, Fischer – Santander, Sotiriou.

AaB – FCK: Odds

Du kan selvfølgelig oddse på kampen mellem AaB og FCK, og du kan få følgende odds hos bet365:

Odds er fra 10/05 – 13.30.

  • AaB: 5.50
  • Uafgjort: 4.00
  • FCK: 1.60

Hvornår kan man live streame AaB – FCK?

AaB – FCK kan live streames søndag den 13. maj kl. 20.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2480 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.