Danske Fodbold Fanklubber uenig i DBUs straf til FCK!

Danske Fodbold Fanklubber: Vi går ikke ind for kollektiv straf

De tomme tribuner går selvfølgelig ud over en lang række mennesker, der hver søndag går fredeligt og festligt til fodbold, og det er ikke hensigtsmæssigt for nogle af parterne. Det var vel maksimalt 100 ud af de 21.169 tilskuere, der var til stede på Brøndby Stadion den 6. august, der var en del af slåskampene, og Danske Fodbold Fanklubber er heller ikke tilfredse med dommen:

– Vi går ikke ind for kollektive straffe. Du straffer de forkerte, de loyale, de fredelige for at sende et signal. Ikke alene straffer du uskyldige FCK fans, men også fans fra FCM og Brøndby, som intet har haft med episoden at gøre, men fratages muligheden for at støtte deres hold i vigtige kampe om et potentielt mesterskab, udtaler Rasmus Trenskow, som er formand for DFF (Danske Fodbold Fanklubber), til mesterbold.dk.

Forfærdelig scener i Brøndby

Søndag den 6. august vil altid være en sort dag i FCKs historie. Klubbens tilhængere opførte sig gentagende gange som vilde aber, og hårdest gik det udover politi og Brøndby Stadions vagtværn.

Det startede allerede inden kampen, hvor de lykkedes med at storme porten. Det medførte, at samtlige andre tilskuere skulle vente ude foran før de måtte lukkes ind på stadion.

Da Brøndby scorede til 1-0 i slutningen af kampen, gik de dog helt amok, og kampen måtte udskydes i 20 minutter. FCK-fansene sloges med kampklædt politi for åbne kameraer, og siden da har FCK og myndighederne arbejdet sammen for at finde frem til de skyldige, som bliver straffet med meget lange karantæner. Se de forfærdelige scener her:

Derby uden tilskuere i Parken

Fodboldens disciplinærinstans har straffet FC København med en bøde på 150.000 kroner, mens hjemmekampene imod FC Midtjylland og Brøndby IF skal afvikles uden tilskuere. Derudover medfølger en betinget dom på endnu en kamp uden tilskuere. FC København har dog tænkt sig at appellere dommen:

– Vi anerkender og accepterer, at der skal være en straf efter det, der skete på Brøndby Stadion, og vi har gentagne gange taget skarpt afstand til episoden. Det gør vi naturligvis fortsat. Vi mener dog, at sanktionen er ude af proportioner. Vi vil derfor appellere dommen og afventer appelinstansens beslutning i forhold til, om dommen udsættes, mens appelsagen kører. Vi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt, siger Anders Hørsholt til klubbens hjemmeside.

Hvilken effekt får det?

Det er svært at sige, om straffen på to kampe uden tilskuere får FCK-bøllerne til at ændre opførsel. Det var eftersigende en mere eller mindre planlagt aktion, som bundede i, at FCK-fans har følt sig dårligt behandlet af Københavns Politi i forbindelse med pokalfinalen.

Man kan i hvert fald argumentere for, at den type mennesker allerede er så langt ude, at de er relativt ligeglade med klubbens ve og vel.

Du kan altid læse mere om den danske fanscene på fairfans.dk

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.