Lars Madsen

- 10 dec, 2013

Farvel og tak, FCK!

Med en række flotte tifos og en hyldest til den afdøde ex-præsidentog legende i Sydafrika, Nelson Mandela, blev dette vanvittigt spændende opgør sat i gang

Kunne FCK præstere julemiraklet og hente et eller tre point mod mægtige Real Madrid? De første minutter gav ikke noget svar, omend københavnerne var rigtigt godt med, og de blev behørigt bakket op af et meget syngende publikum, vis struber brølede deres helte frem

Jørgensen tidligt ud Desværre måtte man allerede otte minutter henne i kampen sige farvel til Nicolai Jørgensen, som desværre ikke kunne holde sammen på bentøjet

Han blev erstattet af Christian Bolaños, og så blev Youssef Toutouh rykket op på Jørgensens position

Det gav dog ikke Løverne det helt store, og efter 20 minutter begyndte Real for alvor at sætte sig på spillet

Det var ikke prangende og bestemt ikke tempofyldt, men det var mere end rigeligt til at holde FCK i skak

Et kongemål og et annulleret et af slagsen Karim Benzema fik fyret godt af efter 21 minutter, men Johan Wiland var påpasselig

Til gengæld var der ikke noget at gøre tre minutter senere, da Madrid kom foran

Luka Modric modtog bolden udenfor feltet i højre side, og han trak bolden bag om sig selv med venstre ben, inden han drønede kuglen op i nærmeste hjørne med højre

En smuk scoring, og så var det ren Real i resten af halvlegen

Både Benzemaog Cristiano Ronaldo havde gode forsøg med hoved og fødder, men Wiland var en sikker svensk skanse

Nede fra eget bur kunne han så se Thomas Delaney udligne til 1-1 lige inden pausen

Men målet blev korrekt annulleret, da Delaney både bankede til keeper Iker Casillas hænder og selv havde hånd på et hjørnespark, inden bolden gik i mål

Det havde været en konge-afsluning mod de kongelige

En spand koldt vand Med friske øjne og ben kom FCK på banen til anden halvleg, men man fik en kold spand vand i hovedet allerede efter to minutter

Først fik Ronaldo en chance, men Wiland reddede til hjørne

Her sprang bolden ud til Marcelo, som sendte den på tværs til Pepe, som igen headede på tværs, hvor Ronaldo nemt kunne sætte 2-0 ind

Tapre Løver Så var ballet forbi uanset udfaldet i snevejrskampen i Istanbul, som i øvrigt blev aflyst

FCK kæmpede dog for et mål, og både Rurik Gislason og Toutouh var tæt på i minutterne lige efter Reals mål

Spanierne trak sig nu mærkbart i tacklingerne, og danskerne kom meget mere på bolden

Især Gislason var en fryd at følge, og han drev gang på gang bolden frem

20 minutter før tid resulterede hans løb i en gedigen chancen til Igor Vetokele, men hans skud blev blokeret

Ståle Solbakken satsede ved at sætte Marvin Pourie på banen sammen med Christoffer Remmer, som afløste Bolaños, som altså oplevede ydmygelsen ved at blive skiftet ind og ud i samme kamp

Farvel og tak, FCK Real havde selvfølgelig også deres chancer, hvor Ronaldo fik den allerstørste med et straffespark begået mod ham selv af Delaney

Men han sparkede lidt for nonchalant, så Wiland kunne bokse bolden væk med en hånd

Alt i alt kunne der dog ikke indvendes noget imod Madrids sejr, og dermed tabte FCK for første gang nogensinde på eget græs i gruppespillet, og de er nu definitivt ude af de europæiske turneringer