FC København – Brøndby IF: Optakt og live stream derbyet

Læs vores optakt til Superliga-kampen mellem FC København og Brøndby IF, find odds, og se derbyet direkte via live stream.

Brøndby kan sætte FCK af i Superligaen

Søndag eftermiddag mødes FCK og Brøndby i Superligaen, og det ligner en meget spændende kamp. FC København har været inde i en svær periode, og de er på nuværende tidspunkt hele otte point efter Brøndby i tabellen.

Dermed kan Brøndby med en sejr virkelig skabe et hul, der virker for stort til, at det nuværende FCK-hold kan vende det. Brøndby har været væsentligt bedre end FCK i denne sæson, og Løverne har endda nogle Europa League-kampe, de også skal fokusere på.

Brøndby topper i øjeblikket Superligaen med 30 point efter de første 14 runder. FC København ligger hele otte point efter på femtepladsen med 22 point, og de har virkelig brug for en sejr, men det kan vise sig sværere end det plejer at være for dem.

FCK har haft kort restitutionstid

FCK spillede nemlig torsdag aften en Europa League-kamp imod FC Zlin fra Tjekkiet. Efter tre point i tre kampe, trængte FCK virkelig til en sejr, og de vandt kampen 3-0 uden større problemer.

Dermed har de fine muligheder for at gå videre fra gruppespillet i Europa League, men de har ikke haft lang tid til at forberede sig på Brøndby-kampen.

FCKs bedste spiller i denne sæsæon, Benjamin Verbic, afsoner karantæne i søndagens derby, og han bliver sandsynligvis erstattet af Youssef Toutouh, der spillede 72 minutter torsdag aften.

Rasmus Falk startede ude ved den lejlighed, og da Ståle Solbakken på forhånd havde varslet rotationer, så kan man forvente en startplads til den tidligere OB-spiller.

I sidste sæson havde FCK ikke de store problemer med at spille mange kampe over kort tid, men det er en anden historie i denne sæson, og Solbakken har da også beklaget sig i pressen.

Brøndby har ikke vundet i Parken i 10 år

Brøndby har det dog normalt meget svært, når de møder FCK i Parken. I Superliga-sammenhæng har Drengene fra Vestegnen ikke besejret ærkerivalerne siden 2004. De har dog vundet en Royal League-kamp på banen i 2007, men FCK plejer i den grad at have overtaget i KBH-derbyet.

Brøndby og FCK mødte hinanden hele fem gange i sidste sæson. I Superligaen endte de første to kampe uafgjort, mens FCK vandt 1-0 i de to slutspilskampe. Derudover vandt FCK som bekendt pokalfinalen med 3-1, men man kan ikke sammenligne det nuværende FCK-hold med det fra sidste år.

De to storklubber har dog også mødt hinanden i denne sæson, og her vandt Brøndby 1-0 hjemme på Brøndby Stadion. De blå-gule var langt bedre igennem hele kampen, og det var kun helt fortjent, at Simon Tibbling kunne score sit første Brøndby-mål i slutningen af kampen.

Det sidste derby var en skændsel

Kampen vil dog ikke blive husket for svenskerens første kasse i Superligaen. FCK-tilhængerne havde allerede inden kampen skabt problemer ved at slås med politi og vagter, men det gik helt galt efter scoringen.

100 af de mest aggresive FCK-tilhængere valgte at gå til angreb på vagterne, og kampen måtte afbrydes i en længere periode, før politiet fik styr på situationen.

Scenerne var så voldsomme, at FCK har delt en lang række livstidskarantæner ud, og det var nogle meget ubehagelige billeder. Oprindeligt lød straffen på, at denne kamp skulle afvikles uden tilskuere, men FCK fik medhold i deres anke, og kampen bliver i stedet sparket i gang klokken 12, hvilket er på befordring fra politiet.

Du kan se de voldsomme scener her:

Odds på FC København – Brøndby IF

FC København er gjort til snævre favoritter i søndagens derby. Brøndby er langt bedre kørende, og de har haft længere tid på at forberede sig. Omvendt har FCK virkelig overtaget på hjemmebane imod Brøndby. Du kan få følgende kampodds hos bet365:

Se FC København – Brøndby IF på live stream

Du kan naturligvis se kampen mellem FCK og Brøndby via live stream på nettet. Opret en bruger hos Viaplay, hvor du også kan se Premier League, Champions League og meget andet fodbold.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.