- 5 nov, 2013

FC Kongerne af Parken

Ikke engang 50

000 skrigende tøser til en One Direction koncert i Parken kunne skabe så meget larm, som de tyrkiske og danske fodboldfans lavede denne råkolde tirsdag aften i København

D-tribunen tilhørte gæsterne, mens B12-sektionen var fyldt med hvidklædte fans, som sang, så det måtte kunne høres på den anden side af Øresund

Der var også noget at synge over, for allerede efter fem minutter var FCK foran efter et perfekt angreb

Daniel Braaten stak den til Claudemir, som straks slog den ud i højre side, hvor Rurik Gislason kom stormende

Han lagde den fladt ind mod midten, hvor Braaten spurtede fra Emmanuel Eboué og med hælen dirigerede bolden ind fem meter fra mål

Super FC-start Sindssyg start af danskerne, som spillede meget aggressivt og hurtigt

Gislason truede godt, Claudemir og Thomas Delaney piskede boldene frem, mens Braaten spillede sin bedste halvleg nogensinde for FCK

Også Nicolai Jørgensen var stærk, og han fik headet på stolpen efter blot syv minutter

Tyrkerne var helt væk, og især Albert Riera i venstre side lignede en, der var kommet på en karrusel i Tivoli, som han ikke kunne hoppe ud af

Det var også i hans side, at Gislason blev sendt af sted efter 17 minutter af Jørgensen, men skal man sige noget negativt om islændingen, så er det, at han scorer alt for lidt

Tyrkisk gen-pres Efter små 20 minutter begyndte Galatasaray dog at vise tænder, og FCK var pludseligt pressede tilbage på banen

Det hjalp heller ikke, at keeper Johan Wiland havde mildest talt elendige udspark- og kast, som gav tyrkerne bolden hurtigt igen

Bruma begyndte at vandre, mens Burak Yilmaz viste sin enorme nærkampsstyrke

Heldigvis for danskerne overså dommer Martin Atkinson et kæmpe frispark på Aydin, som kunne have været farligt, og så headede stærke Felipe Melo på stolpen efter et hjørnespark 10 minutter før pausen

Midt i det tyrkiske pres fik Claudemir så spillet Braaten helt fri i venstre side, og han spurtede mod mål, men afsluttede desværre lige på keeper Eray Iscan i stedet for at spille en helt fri Jørgensen inde på midten

Skideballe i pausen Der må være blevet snakket med voldsomme italiensk-tyrkiske gloser i pausen fra Roberto Mancini, for tyrkerne kom ud med en helt anden indstilling til anden halvleg

Trykket var nu af stormstyrke over den københavnske del af banen, og bolden var en sjælden gæst hos det hvide hjemmehold

Unge Bruma var en fornøjelse at følge, og han var ophavsmand til et halve chancer, men Didier Drogba var heldigvis ikke så skarp som tidligere set

Omvendt kunne FCK´erne ikke præstere tre afleveringer i træk, så kuglen kom ubehageligt mange gange tilbage igen

Gala over hele linjen Det konstante pres krævede sine ofre for danskerne, som løb mange meter forgæves, og Christian Bolaños og Thomas Kristensen kom ind for dødtrætte Rurik Gislason og Youssef Toutouh, som ikke spillede nogen stor rolle i dag

Det tyrkiske pres blev mere og mere udtalt, men det skal dog siges, at der ikke kom nogen store chancer ud af det, og selvom Wiland virkede som Bambi på glatis til tider, så kunne Løverne med sindsro øse væk om og om igen

Flot FC-fight Til sidst kunne de dog fortjent række armene i vejret oven på en fantastisk flot og vigtig sejr, som sender FCK a point med Galatasaray med fire pinde, mens Juventus nu er sidst i gruppen efter 2-2 mod Real Madrid hjemme