Helsingør får dispensation til at spille på hjemmebane i Superligaen!

FC Helsingør er netop rykket op til Superligaen, men der har været tvivl om, hvorvidt de kunne bruge Helsingør Stadion til deres hjemmekampe. Det var knap nok egnet til at spille 1. division, og der er væsentligt strengere krav til et stadion i Superligaen.

Tirsdag blev det afgjort, at FC Helsingør har fået dispensation til at afvikle deres hjemmekampe på Helsingør Stadion, og det er til stor glæde for direktør Janus Kyhl. De kommer dog på hårdt arbejde henover sommeren, og i samarbejde med Helsingør Kommune skal de løse kravene fra Divisionsforeningen.

Vigtigt for holdets chancer

FC Helsingør kommer på en meget svær opgave, når Superligaen snart starter op igen. De har med afstand ligaens laveste budget, og klubben er på ingen måde gearet til at spille med i landets bedste række. Det hjælper dem dog en del, at de beholder deres hjemmebane.

Det minder på mange måder om historien om Hobro, da de rykkede op til Superligaen til stor overraskelse for hele Danmark. Denne gang har oprykkerne dog fordelen af en anderledes Superligastruktur. Selv hvis de ikke henter point i de første 34 runder, så kan de stadig sikre overlevelse ved blot at vinde nogle playoff-kampe, og derfor skal man slet ikke udelukke, at Helsingør bliver i rækken.

Frygter for sikkerheden

Selvom der er stor glæde i Helsingør og omegn, så er der dog også bange anelser. Helsingør tager både imod Brøndby og FC København i løbet af efteråret, og mange betvivler sikkerheden omkring Helsingør Stadion. Som stadionet ser ud i øjeblikket, så kan det vise sig problematisk for dem at huse de omkring 2.000 medrejsende Brøndby-fans, som der forventes til kampen.

Selvom det er bedst for alle parter, hvis Helsingør kan spille deres hjemmekampe i byen, så er det vigtigt, at man ikke går på kompromis med sikkerheden omkring kampene. FC København besøger Helsingør i september, mens Brøndby kommer forbi i oktober måned, og der bliver arbejdet på højtryk på at forberede Helsingør Stadion.

Nyt stadion på vej

Det er faktisk ikke ret længe siden, at det blev besluttet at Helsingør skal have et nyt fodboldstadion. Et nyt, moderne kunstgræsstadion er i gang med at blive bygget på Gl. Hellebækvej, men det kan de altså ikke få lov at bruge i denne omgang.

Valget af kunstgræs er ofte et emne, der bliver diskuteret meget. Konservative mennesker vil mene, at fodbold skal spilles på græs, men der er en række praktiske fordele ved at anlægge kunstgræs på sit stadion. Udover, at græsplaner har det hårdt i vinter-halvåret i Danmark, så kan banen nu også bruges af ungdomshold uden, at det slider banen. Det nye stadion ventes at stå klart i løbet af foråret 2018.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2501 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.