Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 31 jan, 2018

Hvad sker der i Lyngby?

Der er 12 dage til Superliga-sæsonen starter igen, og de fleste Superliga-klubber finpudser formen, og henter de sidste forstærkninger.

Sådan er det dog ikke i Lyngby Boldklub, hvor endnu en konkurs truer rundt om hjørnet. Lyngby måtte som bekendt starte forfra tilbage i december 2001, hvorefter de færdigspillede sæson med amatørspillere.

Reglerne har ændret sig siden da, og skulle de gå konkurs igen, så ville de blive taberdømt i de resterende Superliga-kampe, og dermed tage den direkte nedrykningsplads i Superligaen.

Siden Torben Jensen, øverst ansvarlige i Lyngby, meldte ud, at pengekassen i Hellerup Finans (som ejer Lyngby) er tom, har der været omkring 20 henvendelser, men der er fortsat ikke kommet en afklaring.

Onsdag den 31. har spillerne ikke fået deres løn, og de kan indenfor få dage begære klubben konkurs. Der florerer en masse rygter, og vi vil forsøge at danne et overblik over situationen i Lyngby.

Hvem vil overtage Lyngby Boldklub?

Torben Jensen meldte i sidste uge ud, at han havde fået 19 henvendelser, hvoraf to var yderst seriøse. Derfra har der ikke været meldt ret meget ud, men i stedet har diverse tabloide medier kastet rygter på møllen.

I første omgang var der snak om, at ejeren af Brighton Hove & Albion har været interesseret. Allerede tidligere i 2017, da Lyngby BK var sat til salg, var Brighton eftersigende i Lyngby for at forhandle, men det faldt ikke på plads.

Fredag den 26. januar skrev BT, at den tidligere FCK-investor og bestyrelsesformand i Brøndby IF, Aldo Petersen, er blevet set i Lyngby. Siden afskeden med Brøndby, har han befundet sig udenfor mediernes søgelys, men nu skulle han være klar på en tredje Superliga-klub.

Aldo Petersen vil ikke selv kommentere på sagen, men han afviser ikke, at der har været interesse.

– Nej, det kan jeg ikke. Jeg holder ved det her. Jeg skal nok give lyd fra mig, hvis der kommer mere kød på den her sag, siger Aldo Petersen til BT.dk.

Tidligere på dagen (31. januar, red) meldte TV2 Sporten, som har haft reporterer i Lyngby hele dagen, at det seneste skud på stammen er den belgiske topklub Club Brügge.

Forhandlingerne foregår et hemmeligt sted i Lyngby, så det er ikke muligt at få kommentarer fra ledelsen, men de arbejder givetvis på højtryk.

Lyngby-fans må derfor vente i spænding, men da spillerne ikke fik løn ved januars udløb, så går der ikke ret længe, før vi får en afklaring.

Hvorfor kan man ikke lave penge i Lyngby Boldklub?

Skulle Lyngby gå konkurs, så ville det være anden gang på blot 17 år, og man kan undre sig over, hvordan flere forskellige ledelser har fundet det så svært at skabe en ordentligt forretning på Lundtoftevej.

For at blive klogere, så skal man kigge tilbage til midt-90’erne, hvor der var store armbevægelser i Lyngby. Flemming Østergaard overtog i 1994 klubben sammen med Michael Kjær. Der blev lagt store planer om et flot stadion, og de forsøgte at samle et stort sponsornetværk, men det hele faldt sammen.

Problemet i den forbindelse var, at Lyngby Stadion ejes af Lyngby-Taarbæk Kommune, som aldrig har vist interesse i at have en Superliga-klub. Der blev ganske vist lavet et par lappeløsninger, og det er da blevet bedre af, at man har fjernet løbebanen, men sponsorfaciliteterne er de samme som i 90’erne, og det sætter et loft på, hvor attraktiv en klub, Lyngby er.

Siden da er FC Nordsjælland vokset markant, og det gør det selvfølgelig ikke nemmere for Lyngby.

Så vidt vides, så er alle hidtidige forhandlinger gået i stå, når det kommer til stadion og dets muligheder. Det er simpelthen ikke at attraktivt at overtage en Superliga-klub, hvor man ikke har 100 % magt over, hvad der skal ske med stadionet.

Flemming Østergaard gav hurtigt op, hvorefter han smuttede til FC København på en mindre fin måde, og han er stadig et hadeobjekt blandt Lyngbys fans.

Siden blev klubben ledet af Hans Bjerg-Pedersen, som heller ikke fandt en løsning på problemerne, og derefter var det Jørn Terkelsen, der, efter at have prøvet en fusionsplan med Farum, måtte begære klubben konkurs i 2001.

Poul Hansen og spillerne blev fritstillet med umiddelbar virkning, mens Lyngby blev tvangsnedrykket til Danmarksserien.

Der skulle dog kun gå fem sæsoner før Lyngby rykkede op til Superligaen igen, og siden har de været et elevatorhold mellem 1. division og den bedste danske række.

Vi forventer en afklaring på Lyngby Boldklubs situation indenfor 24 timer, og vi krydser fingre i mellemtiden.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2424 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.