Lyngby Boldklub sælger stortalent til Inter!

Lyngby kunne onsdag aften offentliggøre, at klubben har solgt den kun 18-årige angriber Jens Odgaard til den italienske storklub Inter. Stortalentet, der i den seneste sæson scorede 3 mål i Superligaen, har fået en fire-årig kontrakt i Milano.

Jens Odgaard har adskillige gange været sat i forbindelse med store europæiske klubber, og han afviste for godt et år siden et skifte til Ajax Amsterdam. Han slår sig til truppen med øjeblikkelig virkning, og han er netop rejst til Brunico, hvor Inter i øjeblikket er på træningslejr.

Går i fodsporene på Morten Knudsen og Patrick Olsen

Jens Odgaard er ikke det første danske stortalent, der får chancen for at slå igennem i Inter. I 2012 hentede nerazzurri Patrick Olsen i Brøndby, og året efter var det Morten Knudsens tur til at få chancen. Begge havde imponeret ved ungdomsturneringer i en meget ung alder, men de var ikke tæt på at slå igennem på førsteholdet.

Jens Odgaard er købt ind til Inters Primavera-hold, men han vil dog også træne med førsteholdstruppen, som i øjeblikket ledes af Luciano Spaletti. Med tanke på Inters øvrige angribere, så ligner det en meget svær opgave for Jens Odgaard, som afviste adskillige andre klubber inden han skrev under med Internazionale.

Vigtig for Lyngbys økonomi

Det er ikke kun Jens Odgaard, der har et smil på læben for tiden. Lyngby Boldklub, som har en yderst presset økonomi i øjeblikket, har eftersigende fået omkring 10 millioner kroner i kassen. Betalingen sker dog i rater, og der skulle medfølge præstationsbonusser og en videresalgsklausul.

Regnskabsåret 2015/2016 lød på minus 25 millioner kroner, og selvom indtægterne var væsentligt højere i den seneste sæson, så er der stadig hårdt brug for penge på Lundtoftevej. Klubben solgte tidligere på sommeren Jesper Hansen til FC Midtjylland for omkring 5 millioner kroner, og har således fået lidt luft til de kommende måneder

Se også: Alle transfers i Superligaen!

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2505 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.