Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 11 jul, 2017

Optakt og live stream til Brøndby – FC Midtjylland

Topkamp fra start i Superligaen

Superligaens mest interessante kamp i premiererunden spilles søndag aften på Brøndby Stadion, når FC Midtjylland lægger vejen forbi. Det er sidste års sølvvindere mod sidste års fjerdeplads, og det plejer at være ekstremt underholdende, når Brøndby og FC Midtjylland møder hinanden.

Brøndby gik, efter en ekstremt flot sæson, en smule ned, da der ikke længere var noget at spille for i tabellen. Flere mener, at deres specielle spillestil efterhånden blev læst af modstanderen, men det er ikke nødvendigvis sandheden.

De er dybt afhængige af at stresse modstanderen meget, og det kræver et aggresivt presspil. Hvis man lige mangler de sidste 5-10 % så kan det tydeligt ses, og vi forventer et Brøndby-hold, der kommer stormende frem fra start ligesom de gjorde i starten af sidste sæson.

FC Midtjylland er omvendt tvunget til at ændre mere på holdet, som ikke fungerede sidste år. Jess Thorup har været udsat for meget kritik, men bestyrelsen med Rasmus Ankersen i spidsen har flere gange udtrykt deres tilfredshed med cheftræneren, og han er således stadig at finde i trænersædet.

Mål i vente

De to hold mødte hinanden fem gange i Superligaen og DBU Pokalen i den forgangne sæson, og det endte med hele 23 mål, hvilket svarer til 4,6 mål/kamp. Det er ikke en mulighed for Brøndby at afvige fra deres spillestil, og FC Midtjylland forsøger altid at spille fremadrettet uanset modstander.

Derfor kan vi forvente to hold, der går på banen for at hente de tre point. Brøndby må undvære den faste midtstopper Hjörtur Hermannsson, som afsoner karantæne i de to første spillerunder. Som udgangspunkt står Frederik Rønnow i Brøndby-målet, men det har været planen, at han skal sælges til udlandet, og derfor kan det ikke afvises, at vi får den nye keeper Benjamin Bellot på kassen.

FC Midtjylland har lavet en større keeperrotation henover sommmeren. De har solgt Johan Dahlin til Malmø FF, og sagt farvel til Mikkel Andersen, som er taget til Lyngby på en fri transfer. I stedet har de betalt 5 millioner kroner for Jesper Hansen i netop Lyngby, og hentet Michael Falkesgaard i OB. Jesper Hansen stod fremragende i den seneste sæson, og han kan godt blive et stort aktiv for FC Midtjylland.

To forstærkede trupper

Indtil videre har de to hold formået at forstærke trupperne henover sommeren, men der forventes flere spillersalg. Hos Brøndby er det udover Frederik Rønnow Teemu Pukki og Kamil Wilczek der har størst transferværdi, men der har ikke været meget snak om salg af angriberne.

Hos FC Midtjylland er Rasmus Nissen, Paul Onuachu og Mikkel Duelund de største salgsobjekter, men det virker til, at de bliver på heden lidt endnu.

Begge hold har selvfølgelig vigtige Europa League kampe, som fylder meget i disse dage. Det ændrer dog ikke på vigtigheden af at få en god start i Superligaen, og særligt, når man møder en direkte konkurrent.

TV og live stream til Brøndby IF – FC Midtjylland

Brøndby – FC Midtjylland vises på TV3 +, og der er optakt allerede fra 17.00. Har du ikke et TV-abonnement, så kan du se kampen på live stream.

Det kræver, at du opretter en profil hos Viaplay, som er Viasats streamingtjeneste. Med Viaplay kan du se fodbold fra Superligaen, Champions League og Premier League over det hele.

Hvornår spilles Brøndby IF – FC Midtjylland?

Brøndby IF – FC Midtjylland spilles søndag den 16. juli kl. 18.00 på Brøndby Stadion.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2411 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.

Fact Checked

Faktatjekket af Lars Madsen, Skribent

Opdateret den 2 september, 2021