Optakt og live stream til FC København – AaB

FC København starter Superligaen i Parken mod AaB

Sommerferien er endelig ovre, og den danske Superliga ruller igen. De danske mestre fra FC København lægger ud hjemme i Telia Parken, hvor de har været urørlige igennem flere år. De tager imod AaB, som ser frem mod en bedre sæson, og de går benhårdt efter en top seks placering.

FC København har, på grund af de flotte præstationer i fjor, mistet et par nøglespillere. Ludwig Augustinsson, Mathias Zanka Jørgensen og Andreas Cornelius er alle fortid i hovedstaden, og de er blevet erstattet med Pierre Bengtsson, Michael Lüftner og Pieros Sotiriou.

FCK må undvære højreback Peter Ankersen, som blev slemt skadet i slutningen af sidste sæson, og Rasmus Falk bliver heller ikke klar til kampen. Nicolaj Thomsen er langt om længe blevet sin skade kvit, og han kan få Superliga-debut for FCK imod hans gamle klub AaB.

AaB har valgt at hente Jores Okore i netop FCK, hvor han aldrig blev en succes. Nu er han genforenet med Morten Wieghorst, som også var hans træner i FC Nordsjælland. Derudover har nordjyderne hentet Filip Lesniak, der kommer til klubben efter fem år i Tottenham Hotspur og Kristoffer Pallesen til at dække højreback.

Jores Okore var ifølge AaB selv kampens bedste spiller i deres sidste testkamp mod Hansa Rostock, som endte 1-1.

Champions League fylder meget for FCK

Selvom det altid er vigtigt at få en god start i Superligaen, så fylder Champions League kvalifikationen meget for Ståle Solbakken og FCK. Deres forretning er bygget op omkring europæiske gruppespil, og de kan sagtens tillade sig at spare lidt på kræfterne i de hjemlige kampe.

Ståle plejer dog ikke at rotere voldsomt på grund af det tætte kampprogram. I sidste sæson havde han stor succes med at køre den samme startopstilling i en stor del af kampene, og der er ingen undskyldninger, når man er på kontrakt i FC København.

De spillede i onsdags den første CL-kvalkamp i Slovakiet mod MSK Zilina, og der venter en vigtig returkamp i København på onsdag kl. 19.00.

Se FC København – AaB på TV eller live stream

Discovery Networks har rettighederne til kampen mellem FC København og AaB, og de har valgt at vise kampen på Canal 9 med optakt fra 15.00.

Ejer du ikke et TV, så kan du selvfølgelig se kampen på live stream. Det kræver, at du opretter en bruger hos Dplay, som er Discoverys streamingtjeneste, og her får du adgang til en stor verden af fodbold.

Hvornår spilles FC København – AaB?

FC København – AaB spilles lørdag den 15. juli kl. 16.00 i Telia Parken i København.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.