Optakt og live stream til SønderjyskE – Randers FC

Begge hold har mistet profiler

En lang række spillere skifter hver sommer klub, og både SønderjyskE og Randers FC har mistet nøglespillere over de seneste uger. Mens begge klubber har sagt farvel til en række spillere, så har SønderjyskE gjort det bedste stykke arbejde for at finde erstatninger, mens Michael Gravgaard og den sportslige ledelse i Randers FC får travlt med at finde de sidste forstærkninger.

SønderjyskE har sagt farvel til Marin Skender, Nicolaj Madsen, Pierre Kanstrup, Johan Absalonsen og Mathias Maak. Skender og Maak var reservespillere, og vil ikke blive savnet særligt, men de tre øvrige var en vigtig del af holdet, og det kan blive problematisk at erstatte dem.

De har dog hentet nogle spændende og ikke mindst erfarne spillere i form af Niki Zimling, Mads Hvilsom, Emil Scheel, Stefan Gartenmann og Sebastian Mielitz. De har gang på gang vist, at uanset hvem de mister, så formår de at bygge holdet op igen, så der er vist ingen grund til at være nervøs på deres vegne.

Situationen i Randers FC er en smule anderledes. De har mistet holdets to vigtigste spillere i anfører Mads Fenger og kreatør Kasper Fisker, som er smuttet til henholdsvis Hammarby og Brøndby IF. Derudover har de sagt farvel til Viktor Lundberg, Sam Lundholm og Edgar Babayan, og de har indtil videre kun hentet Perry Kitchen, Mandla Masango og Saba Lobjanidze, som alle er meget ukendte i Superliga-regi.

Randers mangler spillere

For at gøre ondt værre, så må Randers ovenikøbet undvære et par spillere på grund af skader. Til deres sidste testkamp mod Thisted måtte de undvære Frederik Due, Johnny Thomsen, Brandur Hendriksson, Lucas Haren og Frederik Lauenborg. Derudover var Nicolai Poulsen syg, mens Joni Kauko er hjemme i Finland på grund af personlige årsager.

Man må forvente, at Poulsen overkommer sygdommen, mens det er uvist med de andre spillere. Træner Olafur Kristjansson var derfor gået over til en 3-5-2, som også blev afprøvet en del i foråret.

Randers FC lægger ikke skjul på deres ambitioner om at være en del af top seks i Superligaen, men de kan få det ualmindeligt svært med den nuværende trup, og de bruger garanteret meget tid på at finde nye spillere.

Begge hold vandt sidste test

Selvom de måtte undvære et halvt fodboldhold, så vandt de stadig generalprøven med 3-1 over Thisted. Alexander Fischer og Marvin Pourie scorede til 1- og 2-0 før pausen, og Joel Allanson lukkede kampen til 3-1 med 15 minutter igen.

SønderjyskE spillede sidste træningskamp mod lokalrivalerne fra Esbjerg fB, som blev vundet med hele 6-2. Troels Kløve og Kees Luijckx scorede to hurtige mål til pausestillingen 2-0. Anden halvleg bød på mange udskiftninger og kampen blev en anelse rodet, men kampen endte 6-2. Den tidligere EFB-spiller Mads Hvilsom scorede i anden halvleg imod sin gamle klub.

TV og live stream til SønderjyskE – Randers FC

Viasat har rettighederne til kampen mellem SønderjyskE og Randers FC. Kampen vises på TV3 Sport 2, og optakten starter kl. 18.00. Du kan også se kampen på live stream, og i så fald skal du oprette dig hos Viaplay, som er Viasats streamingtjeneste. Her kan du se både Champions League, Superligaen og Premier League på din telefon og computer.

Hvornår spilles SønderjyskE – Randers FC?

SønderjyskE – Randers FC spilles lørdag den 15. juli kl. 18.30 på Sydbank Park i Haderslev.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.