Topkamp i Herning: Optakt til FC Midtjylland – Brøndby IF

fodbold stadion

I vores optakt til FC Midtjylland – Brøndby IF kan du læse mere om skader, karantæner, forventede startopstillinger, odds, live streaming og meget mere!

Brøndby plejer at være gode imod FC Midtjylland

Selvom FC Midtjylland har været bedre og mere stabile i de seneste fem års tid, så har Brøndby faktisk haft et godt overtag i de indbyrdes opgør imod FCM.

Brøndby havde selvfølgelig håbet på at vinde sidste sæsons pokalfinale, som dog blev afgjort på straffespark efter en jævnbyrdig finale, men marginaler var ikke på deres side.

Det samme kan siges om guldduellen på Brøndby Stadion i slutningen af forrige sæson, hvor Bubacarr Sannehs mål til 1-0 skulle vise sig at sende guldet til Herning i stedet for Brøndby.

Kigger vi derudover på de seneste 10 opgør mellem FC Midtjylland og Brøndby på MCH Arena, så har Brøndby vundet fem af dem – heraf tre af de seneste fire kampe på banen, så de rejser derover med tro på tingene.

Prøv vores quizzer om Superligaen og andet fodbold!

Brøndby er hårdt ramt af skader

Det er dog et meget decimeret Brøndby-hold, som tager turen vestpå til Herning. Brøndby-træner Niels Frederiksen må nemlig undvære Joel Kabongo, Kasper Fisker, Lasse Vigen, Mikael Uhre og Simon Tibbling.

Læg dertil, at de netop har solgt Hany Mukhtar og Paulus Arajuuri, og så er der ikke mange tilbage.

Anton Skipper og Jesper Lindstrøm er kommet op fra ungdomsholdet, hvilket giver en smule bredde, og så har Brøndby hentet tre nye spillere.

Først skrev de en fire-årig kontrakt med den norske midtstopper Sigurd Rosted, som kommer fra en blandet tilværelse i belgiske Gent.

Han er en stor fyr på 25 år, som givetvis skal direkte ind, og erstatte Arajuuri. Siden kom Johan Larsson tilbage på en kontrakt indtil nytår.

Fredag offentliggjorde Brøndby så en lejeaftale med Samuel Mraz, som kommer fra Empoli.

Selvom slovakken har fået trøje nummer 9, så forventes han på ingen måde at skulle konkurrere med Kamil Wilczek om spilletid. Det er nok snarere på venstre wingen, at vi skal forvente at se Mraz, men det finder vi ud af.

Hans karriereforløb minder på flere måder om Kamil Wilczeks. Han havde en fantastisk sæson i 2017/2018, hvor han scorede 21 ligamål for Zilina, hvorefter han blev købt af Empoli.

Her han han på ingen måde slået igennem, så nu jagter han succes i Brøndby.

Brian Priske fik flot start i FC Midtjylland

Den forhenværende assistenttræner, Brian Priske, stod i spidsen for FC Midtjylland for første gang i sidste weekend, hvor FCM vandt 2-0 på udebane over SønderjyskE efter en ganske solid præstation.

Den mest bemærkelsesværdige ændring var formationsskiftet, da de nu spiller i en 4-2-3-1 i stedet for 3-4-3, som de ellers har gjort i godt og vel to år.

Evander er den helt centrale spiller på holdet, og han ligger i en fri rolle på den offensive midtbane, og så ligner Sory Kaba den enlige topangriber.

Når man ser på spillermaterialet, så virker det som et fornuftigt skifte, og kampen imod SønderjyskE var muligvis sæsonens bedste for FC Midtjylland.

Det bliver spændende at se, hvordan de står overfor et Brøndby-hold, som heller ikke har fundet fodfæste endnu.

FC Midtjylland – Brøndby IF: Skader og karantæner

FC Midtjylland har stort set hele truppen til rådighed, og de kan stille i stærkeste opstilling, hvis man ellers ser bort fra Marc Dal Hende og Jakob Poulsen, hvis fremtid ikke er i Herning.

Brøndby må som sagt se bort fra Lasse Vigen, Simon Tibbling, Mikael Uhre, Joel Kabongo og Kasper Fisker.

FC Midtjylland – Brøndby IF: Forventede startopstillinger

Vi forventer disse startopstillinger til FC Midtjylland – Brøndby IF:

FC Midtjylland

Jesper Hansen

Joel Andersson – Erik Sviatchenko – Alexander Scholz – Nicolas Dyhr

Tim Sparv – Frank Onyeka

Awer Mabil – Evander – Gustav Wikheim

Sory Kaba

Brøndby IF

Marvin Schwäbe

Kevin Mensah – Hjörtur Hermannsson – Anton Skipper – Anthony Jung

Dominik Kaiser – Josip Radosevic – Tobias Børkeeiet

Simon Hedlund – Kamil Wilczek – Jesper Lindstrøm

FC Midtjylland – Brøndby IF: Odds på kampen

Du kan få disse odds på FC Midtjylland – Brøndby IF hos bet365 (alle odds er fra 30/08 – 14.43):

  • FC Midtjylland: 1.80
  • Uafgjort: 3.80
  • Brøndby IF: 4.00

Se vores odds tips til Superligaen og international fodbold!

FC Midtjylland – Brøndby IF: Live Streaming og TV

Du kan se FC Midtjylland – Brøndby med live streaming og i TV. Vil du live streame FCM – BIF, så kan det gøres hos Viaplay, og hvis du hellere vil se kampen i TV, så kan du se den på TV3+.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2516 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.