Lars Madsen photo
Lars Madsen

- 6 feb, 2018

Superligaen er tilbage: Optakt til AC Horsens – FC Midtjylland

  • Kamp: AC Horsens – FC Midtjylland
  • Liga: Superligaen
  • Stadion: CASA Arena Horsens
  • Kampstart: 9. februar kl. 19.00

FC Midtjylland kan få det svært i Horsens

Årets første Superliga-kamp spilles fredag aften på CASA Arena Horsens, hvor førerholdet FC Midtjylland lægger vejen forbi.

Der er stor forskel i kvaliteten på de to hold, men de har nogle af de samme spidskompetencer. Det er to af Superligaens mest fysisk stærke mandskaber, som derfor scorer en stor del af deres mål på dødbolde.

Det bliver formentlig en kamp, hvor AC Horsens kommer til at stå lavt på banen, og afvente FC Midtjylland. Det er hjemmeholdet virkelig dygtige til, og for FC Midtjylland bliver det nøglen at finde plads i det kompakte forsvar.

Selvom FCM kan få det svært, så har de haft vanvittigt godt styr på AC Horsens over de senere år. De seneste seks indbyrdes opgør i Superligaen er endt med fem sejre til FC Midtjylland og en enkelt uafgjort.

I de seks kampe har FC Midtjylland scoret imponerende 23 mål, så det har ikke været videre problematisk at passere den ellers stabile AC Horsens-defensiv.

FCM har ændret på holdet

Selvom Claus Steinlein i december sagde, at der ikke ville ske det store i januar-transfervinduet, så kunne det ikke være mere forkert.

Filip Novaks afgang var på ingen måde overraskende, og det samme var tilfældet omkring erstatningen Bubacarr Sanneh. Derudover har de hentede Erik Sviatchenko ind på en halvårig lejeaftale.

Det overraskende var, at de solgte Rasmus Nissen Kristensen til Ajax for omkring 40 millioner kroner, men den helt store bombe kom på deadline day.

De har solgt den succesfulde angriber, Alexander Sørloth, som de hentede seks måneder forinden, til Crystal Palace for over 100 millioner kroner.

De to sidstnævnte handler ændrer unægteligt noget på FC Midtjyllands hold. Nissen og Sørloth var nok – sammen med Jakob Poulsen – holdets vigtigste spillere, og de kan ikke lige erstattes.

Da Andre Rømer også er fortid i FC Midtjylland, så kommer tilbagevendte Mads Thychosen nok til at starte på højrebacken, mens de har nogenlunde alternativer i front.

Jonas Borring møder sin gamle klub

En anden spiller, der nu er fortid i FC Midtjylland, er Jonas Borring. Han er nu skiftet til dagens modstander fra AC Horsens, og det giver fin mening for begge parter.

Han er som skabt til Bo Henriksens Horsens-hold, hvor der lægges stort vægt på fysik. Han kommer til at servere de øverste angribere med masser af indlæg, og han er selv meget farlig i boksen.

Borring har ikke rigtigt fået spilletid i FC Midtjylland, og det virker som et meget fornuftigt skifte. Og en smule kuriøst, at han møder sin tidligere klub over to omgange i sin debut for AC Horsens.

Odds på AC Horsens – FC Midtjylland

FC Midtjylland er klart bdet bedste hold, og det kan da også se på oddsene. De to hold har ikke spillet betydningsfulde kampe i to måneder, og derfor er der altid tvivl omkring dagsformen. Det er en svær kamp at spille på, men man kan eventuelt kigge efter mange mål.

Siden AC Horsens rykkede op i Superligaen, har de mødt FC Midtjylland tre gange, og det er endt med sammenlagt 19 mål.

Du får følgende odds hos bet365:

Odds er fra 06/02 – 14.10

  • AC Horsens: 5.00
  • Uafgjort: 4.00
  • FC Midtjylland: 1.61

Live stream AC Horsens – FC Midtjylland

Du kan live streame Superliga-kampen mellem AC Horsens og FC Midtjylland direkte hos Viaplay. Vil du hellere se kampen i TV, så skal du tune ind på TV3 Sport Max, hvor optakten begynder klokken 18.00.

Fodboldskribent

Lars Madsen

Author

2447 Artikler

Lars Madsen har mange års fodbolderfaring - både som aktiv fodboldspiller og som træner, men nu er det primært igennem tastaturet, at den store fodboldviden bliver benyttet. Han har et stort kendskab til dansk fodbold, men beskæftiger sig selvfølgelig også med international fodbold.